Vart ska jag börja?

Just nu sitter jag i min säng i mitt rum i Austin, Texas med datorn i knät. Det här är första gången jag kunnat använda datorn så passar på att ta allting från början nu. Känner på mig att detta inlägg kanske inte blir det allra kortaste..

New York
New York var underbart! Vi åkte runt i New York, såg massa kända byggnader och gick igenom Central Park, åkte Staten Island färjan och såg The statue of liberty, gick över The Brooklyn Bridge. Det var jättehäftigt! Byggnaderna är så höga och allt är så stort och maffigt samtidigt som det är mysigt, på nåt sätt. Jag och Anna hamnade inte i samma rum, men vi umgicks mycket ändå. Jag, Anna, en tjej som heter Hanna och en som heter Karin gick runt och shoppade. Jag köpte två söta linnen på Forever 21, en I <3 NY t-shirt och några jättesöta grejer från Victorias Secret.

Vi gick även på Starbucks, kollade Biblioteket där Carrie nästan gifter sig i "Sex and the city"-filmen och Carries lägenhet/ trappan. Vi såg en helt galen tant som hade stulit armband och en väska från en affär, så affärsbiträdena fick hålla fast henne, hon slet som ett djur. Sen kom polisen och satte handklovar på henne och så fick hon åka iväg i polisbil. Det va ganska kul, vi stod och garvade och tog kort, hehe dessa turister..

Jag hade det underbart kul och alla utbytesstudenter var jättetrevliga :)

Här kommer massa bilder från The Big Apple.




Karin, Anna, Hanna, jag


Carrie-trappan!

Anna och Karin

The Brooklyn Bridge

Söt-Anna <3

jag

Anna, Klara och jag

Starbucks



The Statue of Liberty

Poolen på hotellet

Empire State Building (som inte ville stå rakt här)

Från Abercrombie-affären

Austin/Texas
I fredags var det dags att åka till våra värdfamiljer! Jag gick upp 4 för att åka iväg typ halv 5. Så åkte vi till flygplatsen, jag checkade in, gick igenom spärrarna och sen skiljdes jag åt från de andra utbytesstudenterna. Nu var de dags. När jag kom till min gate säger hon som står vid gaten på ett trevligt sätt: We're ready for you, are you ready? Och det var jag :)

Flyget från New York till Austin tog 5 timmar, och flyget gick bra. När jag landat gick jag ner till väskorna, hämtade min väska och sen får jag syn på en lång man, en liten tjej och en kille. Där var dom! Helena bar en skylt hon hade gjort där det stod LYDIA med feta bokstäver i olika färger. Så sött! Så körde vi till mitt hus. Det är jättefint! Väldigt stort och med pool, området är ganska fint tror jag. När jag kom in var det en skylt uppe där det stod VÄLKOMMEN i samma stil som min lydia-skylt. Mitt rum har beiga väggar, heltäckningsmatta, en säng i mitten, en liten bokhylla, garderob och en dörr till mitt badrum. Jag, Helena och Hunter hoppade i poolen direkt. Det är jättevarmt här, de har haft en väldigt torr och varm period nu, på runt 106 grader farenheit varje dag, vilket är över 40 grader.

Familjen är helt underbar, riktigt varma och lättsamma. Jag kunde verkligen inte bett om en bättre familj. Jag kommer inte gå i kyrkan heller :) Jag trivs jättebra med dem! Deras hund Dixie är underbar, så fin hund!

Vi var och träffade min counselor också, för att prata om ämnen och så.

I lördags skulle vi åka och kolla på Helenas gymnastiktävling. I bilen på vägen ser vi lite rök längre fram på vägen. När vi kommer närmare ser vi en bil som står i lågor, bara själva grunden kvar av den.. Så Jules, som är läkare, hoppar ut ur bilen för att hjälpa de skadade. Som tur var hade alla i bilen hunnit ut, jag hade inte velat se en sönderbränd person. Men en av de tre som satt i bilen var ganska allvarligt skadad. Det var en kvinna som var täckt i blod, hade ett brutet revben och en axel ur led. Plus att hon hade slagit i huvudet ganska hårt så hon visste inte vad hon hette eller någonting. Men hon kommer bli bra. Alla som satt i bilen var också helt svarta av sot från bilen. Brandmän kom och släckte bilen och ambulans kom. Vad som hade hänt var att en bil (den brinnande) väntade på att någon framför skulle svänga in, och då hade en bil bakom kört rakt in i dem. Det var lite obehagligt, men tur att alla kommer bli bra. :)

Så vi åkte till Helenas tävling, där vi satt i 40 graders värme utan aircondition, ganska så varmt. Hon var jätteduktig! Efter det åt vi middag tillsammans med flera andra familjer på ett ställe som hade de godaste hamburgarna jag nånsin ätit.

I söndags åkte vi till Lake Travis och åkte wakeboard med några andra familjer. Det var härligt! Fast jag var inte så duktig på wakeboard haha, jag fick bara ont i händerna. Men jag ska klara det nästa gång! Sjön hade sjunkit typ 15 meter på grund av torkan de har nu, så där det var vatten förut är det land nu, vilket betyder att det ligger båtar och sånt på land lite varstans. Dagen var underbar, jag gav familjen två Sverige-kepsar, Jules bar en och Hunter en :)


First day of school
Hans skjutsade mig och Hunter till skolan. Min skola, Lake Travis high school är enorm, har runt 2000 elever. Den räknas som väldigt bra, så det känns bra. När jag kliver ut ur bilen står bandet och övar, med trummor och trumpeter och hela fadderullan. Väl inne igenom dörrarna till skolan möts man av ungdomar överallt. Och det är verkligen som i alla high school-filmer man sett. Det går runt cheerleaders, jocks, nerds. Alla kategorier finns. Juste, jag blev junior :( Skolan placerar alla utbytesstudenter som juniors eller mindre. Men det blir nog bra ändå.
 
De ämnena jag fick var:

A dagar:
Debate
Health
US History (måste jag ta)
Precal Pre AP (matte)

B dagar:
Anatomy & Physiology
Mythology
Theatre Arts
Eng 3


Det här var inte exakt vad jag ville, så ska försöka byta några ämnen, har redan bytt ut Precal Pre AP mot Digital Photography, för matten var för lätt. Den är typ som b-matte, det enda vi gör är att rita grafer och följa vissa formler typ. Den är för lätt, min lärare visste inte ens vad PQ-formeln var... Sen ska jag byta ut Debate och Theatre också, för det går bara freshman där, som är 14-15 år.

Det känns jättebra i skolan! Alla är supertrevliga! Jag trodde att dresscoden skulle vara sträng, men alla tjejer har shorts kortare än fingertoppen (Om man håller ut armarna mot benen).

I torsdags gjorde jag t-shirts med några tjejer från skolan till footballmatchen. Sen åkte jag och Lindsey till ett ställe som heter Sonic och köpte strawberry lemonade, världens godaste.

Football
Igår var jag på min första footballgame och det var så kul! Jag åkte med Lindsey och hennes familj, plus Lexie, Sarah och Sarena. Först åt vi på ett barbeque-ställe, riktigt texas style.

Läktarna är proppade och alla är där. Cheerleadersen voltar, bandet spelar, the cavalettes (dansare) dansar och när det blir touchdown blir alla som galna. I halvlek spelar bandet på trummor och publiken dansar. Vi vann med 55 mot 31 :)

Shopping
Idag åkte jag, Jules, Hunter och Helena för att shoppa lite. Alla satt i bilen och sjöng högt till musiken, vi köpte chokladshakes på Sonic som vi satt med. Jag köpte en mobiltelefon, en adapter, så nu kan jag gå in på min dator, en skjorta, en t-shirt och ett linne på Hollister.

Igår när jag kom hem från footballmatchen och kommer in på mitt rum har Jules köpt en fisk till mig, jag tyckte det var gulligt :) Har inte bestämt vad jag ska döpa honom till ännu.


Mitt hus





Dixie! :)

Detta är vad som blev kvar av bilen. den till höger..





Hunter och Helena

Jag och Jules

Jules

Hunter

Helena

Hans

Helena, Hunter och Jules

Jag som försöker mig på wakeboarden

Klipporna i bakgrunden brukade vara under vatten...

Football! Lake Travis springer ut





Nu ska jag sova, klockan är rätt mycket här. Jag saknar er där hemma <3


The United States of America

Just nu sitter jag på hotellrummet i New York! Jag delar rum med en tjej som heter Klara och en som heter Cassandra. Jättetrevliga :) Tyvärr hamnade jag inte med Anna, det hade varit kul. Flygresan gick bra, men när vi kom till Arlanda i morse sa dom att jag och en tjej som heter Cassandra var dom enda som skulle åka via Köpenhamn.. Men väl i Köpenhamn mötte vi upp med massa danska och norska utbytesstudenter :) På planet satt jag och kollade "17 again" hela tiden typ och sov..

När vi kom till hotellet var vi vid poolen en stund innan det var middag. Och nu sitter vi alla tre tjejer på rummet med varsin dator. :)

Imorn blir det fullspäckat schema med sightseeing och shopping och så, längtar!

Puss <3

Hejdå Sverige!

Om 6 och en halv timma står jag på Arlanda! :D Klockan 10.00 lyfter planet, vilket innebär att om cirka 9 timmar är jag påväg mot New York. Dagen som jag gått runt och väntat på så länge är äntligen här!!! :D New York kommer bli så himla kul också! Och det bästa av allt är att min kära Anna och jag är där tillsammans! Fy va kul vi ska ha det! Jag hoppas att mina väskor inte väger för mycket (min våg är inte att lita på), för jag vill kunna shoppa i New York med.

Det känns samtidigt jättekonstigt att jag åker om några timmar, var det inte igår som jag gick på intervju hos Explorius? Det känns iallafall så... Jag är helt överlycklig att jag ska åka samtidigt som det är tråkigt att jag inte kan ta med mig alla mina vänner och familj.. Går inte riktigt att beskriva den känslan jag har nu :P Jag kommer sakna er alla här hemma! Puss på er <3


Ett dygn och 7 timmar!

Nu är det ett dygn och 7 timmar kvar tills jag är på Arlanda. Nu är det snart verklighet! Längtar! Ska bli så jäkla kul!!! Ser dock inte fram emot att säga hejdå till familjen... Jag träffade min barndomskompis Malin idag, och att säga hejdå till henne va jobbigt. :/ Vi har  känt varandra sen vi va typ 2 så.. :P Men vi ses snart igen! :)

Jag har uträtt lite ärenden med Mamsi idag med, datorväska blev det och lite andra grejer..

Jag har precis vägt min väska, man får ha med sig två gånger 23 kilo och min väger 30! Och 5 av dom kilona är mitt godis.. :P Så sitter här och trycker i mig =)


Små busungar som ska likna mig och Malin på dagis. (Gillar mina Musse Pigg byxor haha)


Några år senare.. :) Lika vacker idag är du! <3

3

Idag bröt jag ihop en aning.. Tror jag började förstå att jag verkligen åker.. Anna, Anders och mina kusiner Olga och Majken kom hem till oss på avskedsmiddag för mig. Vi åt hamburgare och hade det jättetrevligt. När kvällen började gå mot sitt slut kom jag att tänka på hur mycket jag kommer sakna Anna och Anders och flickorna under det här året. Jag tänkte på hur mycket tjejerna skulle växa osv.. Då gick det inte att hålla tillbaka tårarna. Jag fick världens finaste halsband med ett silverhjärta av dem, det stannar på ;) Jag fick även en jättefin bukett blommor och en nack-kudde till flyget av mammas kompis Kerstin som tyvärr inte kunde komma. Och av Olga fick jag en superfin teckning och ett pysselpapper! Dom hamnar på väggen i Austin, Texas! :)

Igår hade "zafari-tjejerna", alltså Jenny, Angelica, Lelle, Belle, Steff och Signe en liten avskedsmiddag för mig. Vi åt tacos och hade det mys :) Sen gick jag, Jenny och Angelica ut med Kattis och Fredde, blev Emils och sen nån hemmafest. Va skoj :)

På tisdag åker jag! Om 3 dagar, helt sjukt!

:)

Mamma och pappa mejlade min värdmamma Jules, och fick ett jättesött svar där det bland annat stod att de ser fram emot att få en till dotter och storasyster i huset och att dom gjort iordning mitt rum till mig och så.. :D Tyckte det var lite gulligt.

Nu ska jag baka kladdkaka med hallon och grädde till och kolla på The Notebook, älskar den filmen!


5

Nu är det 5 dagar kvar tills jag sitter på planet.. Det börjar bli lite mer verkligt nu.. Jag har mejlat lite med skolans studievägledare och på henne lät det som att jag skulle bli junior eller mindre. Medan min värdmamma sa att jag skulle bli senior. Jag fattar ingenting, hade sett fram emot att bli senior men båda har väl sina för- och nackdelar..

Jag har inte så jättemycket saker kvar nu att fixa innan jag åker. Jag har nyss köpt en ny dator så det kan jag bocka av. Men här är en liten lista på vad som är kvar.

Ta kopior på betyg och vaccinationer
Kolla igenom kurskatalogen och välja ämnen
Läsa på om Sverige så jag är förberedd på frågor jag kommer få
Köpa ramar och skriva ut foton på vänner och familj
Växla pengar
Köpa datorväska
Packa!!

Hoppas att jag får plats med allt i min väska, jag hade bara tänkt ta med en, som är enorm.. Men sen köpte jag godis och nu vet jag inte om det får plats. Hmm, ska jag välja bort godiset eller ta en till väska? :S :P

Bilder på min värdfamilj :D

Jag har fått tillåtelse att lägga upp bilder på min värdfamilj här på bloggen. Så jag passar på att lägga upp några. Visst är dom söta? :D


Helena, Hunter, Jules och Hans

Hunter och Helena på baksidan

Hunter, Hans, Helena och Jules på snorkeltrip till Hawaii

Hunter och Helena

Helena, Jules och Hunter

Längtar till att träffa dom!

11 dagar kvar

I onsdags hade vi besök av moster Anna, hennes kille Anders och deras döttrar, mina kusiner, Olga och Majken. Vi fikade ute på  baksidan och pratade om lite allt möjligt. Flickorna har blivit så stora, tänk vad mycket dom hinner växa på 10 månader, vad mycket jag kommer missa. :/ Usch vad jag kommer sakna hela den familjen :(

Jag har fått mina biljetter! Att jag åker den 18:e visste jag ju redan men fick veta att jag kommer hem den 15:e juni nästa år. Fast det vill jag inte tänka på nu :P

Anna har fått veta att hennes avresedatum blivit flyttat från den 25e augusti till den 18e! :D Vilket betyder att vi kommer åka samtidigt! :D Vi kommer ha det så himla kul!


Anna och jag



Anders, Mamma Sara och moster Anna

Anders och Majken

Majken

Olga:  "Jag gör bollkonster!" ;)



Olga gör yoga ;)

Peffie

Jag tänker på Stephanie. Nu sitter hon nog på planet mot Phoenix.
Jag saknar dig redan gumman! Hoppas att du får ett helt underbart år i Phoenix! De 10 månaderna kommer gå snabbt ändå, snart ses vi i hemma i Stockholm igen. :) <3



10.40

Nu är klockan 10.40! Detta innebär att planet till New York med Peff i lyfter just nu! Och det blev som jag trodde, tårarna gick inte att stoppa när vi lämnade av henne..

Om exakt två veckor är det min tur, och en vecka efter mig är det Annas. Jag är taggad.




15 dagar kvar.

Igår hade vi avskedsfest för mig, Stephanie och Anna hemma hos Stephanie i Tyresö. Vi grillade hamburgare och umgicks :) Självklart var temat USA med flaggor och serpentiner överallt. Stephanies mor Nancy hade ordnat ett jättemysigt beduintält ute med madrasser, kuddar och filtar. Hon hade även pyntat bordet utomhus med samma tema och ljus :) Det blev en  väldigt trevlig kväll även om många drog hem rätt tidigt. Jag sa några av mina första hejdån igår också, det var tråkigt men det känns verkligen inte som att jag åker iväg ifrån alla i 10 månader. Jag väntar på att jag ska fatta vad jag har gett mig in på, men den dan verkar inte komma :P

Imorgon gäller det för Stephanie. Klockan 10.40 lyfter planet som ska flyga henne till New York och vidare till Phoenix, Arizona där hon för första gången ska träffa sin amerikanska värdmamma, värdsyster och sin tyska "syster" som också åker som utbytesstudent. Jag ska följa med henne till flygplatsen, så det blir sista gången på 10 månader som jag träffar henne. Det lär fällas ett antal tårar...


USA-tjejerna

Mathe och Anna

Sara och Mathe

Jonas, Henrik, Baltazar och Robin

Sara, Mathe, Hebbe och Frida

Bella och Robin

Stephanie har fått en basketboll och rosa solbrillor

Max och Sara

Jag

Flisan och Isabelle

Jojje

Jag

Älsklingss****a

Hej min lilla sötnos! Jag har brytit mig in på din blogg (jag har nämligen en vana att bryta in mig på Lydias mejl och blogg när hon är omedveten om det) och fixat din design. Jag är inte helt nöjd, behöver din åsikt hjärtat. Vi ses imorgon, jag ska försöka att inte försova mig och vara inne i stan till 13.. får se hur det går. Jag älskar dig Lydia!


Jag är så snäll så jag bjuder på en bild på oss!

// Steph

18 dagar kvar.

I onsdags kväll kom jag och Stephanie hem från Rhodos. Vi har haft det sjukt mysigt och roligt! Hade gärna stannat en vecka till!
Det har blivit en hel del dans och massor med sömn men även sol, bad och ganska många disskussioner... Självklart har jag och mina sötnosar Anna och Stephanie redan börjat planera nästa resa. Det blir eventuellt Ayia Napa sommaren 2010 :D

På söndag är det avskedsparty för oss som ska till landet i väst, Anna, Steph och jag. Jag har ännu inte fattat att jag ska lämna alla människor jag älskar i 10 månader. Mina familj, vänner, alla. Det känns väldigt skönt att jag har två underbara vänner som är i samma situation som mig, som går igenom samma sak. Vad skulle jag göra utan er? Snart sitter jag på planet påväg till mitt hem de närmaste 10 månaderna, och förhoppningsvis blir de de bästa 10 månaderna i mitt liv :)


RSS 2.0