Today is a good day!

Idag har varit en väldigt bra dag. Jag har ingen speciell anledning, men vissa dagar är bara så bra! Eller hur!? Allt har liksom bara flytit på idag, jag kände mig inte överdrivet sjuk idag och har inte så mycket i skolan just nu. Halloween är STORT här! Det är så roligt! Alla hus är pyntade på framsidan och överallt är det pumpor, spindlar, skelett och annat. Idag i skolan var det utklädnadstävling. Jag glömde helt bort det, hade varit kul att klä ut sig. Det var dock inte så många som klädde ut sig, men de som gjorde det gjorde det helhjärtat! Jag såg bland annat två ghostbusters, Sara var en av dem, en korv med bröd och en senap  och ketchup, en kille och en tjej var helt målade i blått, ganska många var klädda i långa klänningar och sen var det Elvis, en banan och en massa tjejer som ser detta som en möjlighet att klä sig lättklätt... För er som sett mean girls, det var exakt så. :P

Vi hade peprally idag med, The Cavalettes dansade den årliga Thriller-dansen iklädda trasiga strumpbyxor, ganska galna kjolar, rufsigt hår och ansiktet målat vitt med blod. Det var skoj!

Jag har inte bestämt vad jag ska göra på Halloween än, vi har ju en Halloween-fest här hemma som har varit planerad rätt länge. Antingen går jag på den eller så går jag på en fest hos Simone, en tjej i min fotografiklass. Tror det lutar åt Simone men vet inte. Måste hitta nåt att klä ut mig till med. Catherine sa att de flesta klär sig lättklätt, så för er som sett mean girls. Typ så. Men vet inte om jag riktigt vill det. Kanske klär ut mig till cowgirl eller nåt. Catherine sa att hon säkert hade nåt att låna ut till mig, så kanske kör på det, även om hon är typ hälften av min storlek. :)

Just nu sitter jag i soffan och äter bilar, har även ätit lite Marabou-choklad och knäckemackor. Alla de grejerna är väldigt omtyckta i denna familjen. :) De smakade läkerol salvi, det var dock inte alls omtyckt. Förutom Hunter, som tyckte om det. De andra sa att det smakade shampo.

Det blåser så in i norden ute. Hehe. Jag och Helena gick ut på baksidan nyss och la undan parasollen och alla stolar för de kommer blåsa bort annars.

Ha det bästast! <3

Home in the warm Texas air again!

Faktiskt så är det inte så jättevarmt ute just nu. Inne är det iallafall svinkallt enligt mig, som är sjuk.. Jag är hemma från skolan idag, ligger i sängen med en extra filt och en vetekudde som är varm och go. Har jätteont i halsen och det känns som att mitt hjärta är lokaliserat i huvvet, för det dunkar.. Hans gav mig lite "chicken noodle soup" och så har jag druckit lite grönt te. Jag vill inte vara sjuk.

Jag har inte skrivit på evigheter, ber om ursäkt för det. Har haft hur mycket som helst i skolan. Min kalender är helt svart av bläcket från inskrivna läxor och prov. :P

Förra helgen var ju jag och min kära familj här iväg på resa till Savannah, Georgia. Vi hade det hur kul som helst! Vi flög till Jacksonville, Florida där vi hyrde en bil. Volvo till min förtjänst. Vi åkte till en strand i Jacksonville, man kan inte jämföra strändera här med stränder jag sett förut. De stränderna här är mycket större! Vi såg delfiner med.

Efter det körde vi till Savannah, Georgia. Staden är som lite spooky på nåt sätt, kan inte sätta fingret på vad det är men staden är väldigt gammal och är känd för hemsökta hus och kyrkogårdar och sånt, men det är inte därför den känns läskig. Den har bara som en obehaglig känsla över sig. Vi bodde på ett "bed and breakfast" i ett gammalt hus som var inrett därefter. Jag, Helena och Hunter delade säng för annars var en av oss tvungen att sova i en säng som såg ut att vara en gammal sjukhussäng där massa människor dött av gula febern i. Första natten sov vi i den mindre sängen men det slutade i att Hunter låg tvärd över hela sängen, Helena ihopklämd emellan oss och jag höll på ramla ur. Så resten av nätterna sov vi tre i den större sängen.

Vi tog en spöktour där vi fick se olika ställen som var hemsökta enligt guiden. Vi fick gå in i "the third most haunted hotel room in the world", vilket var lite spooky. Efter det satt vi alla i vår säng och
Jules berättade lite spökhistorier själv, det var nog 100 gånger läskigare än nån spökhistoria jag hört innan.

Vi spenderade mycket tid vid stranden i Savannah, vilket var mysigt. Vi åkte också till "Fort Pulaski" som hade mycket historia under inbördeskriget.

Själva anledingen till att vi åkte dit var att gå på bröllop. Hans kusin gifte sig, så jag fick träffa hans släkt. :)
Hela resan var hur kul som helst, vi håller på med en film från resan men den är inte klar, så jag lägger upp lite bilder sålänge.

I fredags var jag på teater. Skolan satte upp Pride and Prejudice och en tjej jag känner var med så jag och Joy gick och kollade. I lördags åkte Hans och Hunter iväg på nån manlig-resa då de åkte "dirtbikes", sköt med gevär och campade. Jag, Helena och Jules åkte till San Antonio, Helena hade en gymnastiktävling. Hon gjorde grymt ifrån sig! Hennes mål var att få 36 sammanlagt, genomsnitt 9or, och hon fick 36,325! Inte bara det, hon kvalificerade sig till South State. Om hon går vidare i South State går hon vidare till State! Grym är hon! I söndags var killarna i familjen fortfarande iväg, så vi tjejer åkte och shoppade. Jag köpte ett par jeans från Hollister, en t-shirt, underkläder från Victorias Secret och lite småsaker.

Vi var lediga från skolan igår så jag passade på att följa med Jules till jobbet. Det var så kul att vara med henne när hon hade patienter, se hur olika alla människorna är och va mycket folk man får lära känna. Hennes praktik ligger i en ort med ca 5000 invånare, och hennes praktik har 3000 patienter, så hon får lära känna hela familjer med flera generationer och massa olika slags människor. Jules är så duktig, alla patienter älskar henne. Jag ser upp till henne mycket. Att få vara med henne igår fick mig att vilja bli läkare ännu mer!

Här är lite bilder från Florida och Georgia :)



Stranden i Florida







Fort Pulaski







Stranden i Savannah







På bröllopet

Filmen kommer senare. Ha det bäst! Pusspuss <3

Florida & Georgia snart med the family!! :D

Jag sitter här i min säng, har precis städat undan alla grejer för att kunna få plats själv i den. Vi har testat klänningar här i huset till bröllopet på lördag. Så min säng var full av mina klänningar och Jules, plus lite skolböcker, en dator, shorts och en fotobok jag fått av min Fanny som Jules bläddrat i lite hastigt. Det är så härligt i den här familjen, jag trodde att jag skulle behöva anpassa mig iallafall litegrann, men eftersom min familj här är så lik familjen i Sverige så har jag inte anpassat mig något alls typ. Jag har frågat vad som är mest annorlunda med att jag är här och Jules säger lite skämtsamt "Well, it's MUCH more boring now that you're here!" haha.. De sa att eftersom att jag passar så bra in i familjen så är det inga större skillnader eftersom de är som de var innan med. På Jensen Gymnasium i Sverige så har vi ju så kallat MT, mental träning, då ska vi till exempel blunda och andas långsamt och se framför oss ett ställe vi känner oss fullkomligt trygga på, där vi "hämtar kraft" och så vidare.. Mitt hem här är verkligen ett ställe jag hämtar kraft på.

Snart åker vi till Florida och sen Georgia!! Jag längtar! Det ska bli så roligt!
 
Idag var det en kille som frågade mig till homecoming (typ). Jag hann säga nej innan han sa något mer. Jag har aldrig pratat med honom förut, vet inte vad han heter men han går i min US History. Efter lektionen när jag är påväg till nästa lektion kommer han fram och säger "Hey Lydia! Are you going to homecoming with anyone?", jag svarar att jag inte ska gå för att jag ska på bröllop i Georgia. Han säger då "Oh that's too bad, are you sure you're not going?" och så vidare..

Jag borde sova nu, ska upp tidigt. Goodnight! Slepp tight! Don't let the bed bugs bite! <3

Godnatt, godmorgon!

Idag var jag och Jules på gallerian och fick oss varsin make over. Någon make up artist från Dior sminkade oss och vi gick därifrån med lite för många grejer. Jag köpte ett jättecoolt läppstift som tydligen ändrar färg beroende på något som finns i ens läppar... Så den ser annorlunda ut beroende på vem man är. Kanske bara är struntprat men det såg riktigt bra ut på mig iaf :) Sen köpte jag en exfoliator, bronser och en sprayfoundation. Blev lite chockad när jag såg priset bara. Får leva billigt i framtiden och inte slösa, har dåligt samvete...

Sedan åkte vi till Jules "pojkvän", som hon kallar det, Marshalls, där jag köpte strumpbyxor och två handväskor. Jag behövde verkligen en väska för min gamla är totalt sönder av alla tunga väskor jag bär. Axelremmen är av och fästet för axelremmen är helt trasigt. :( Så jag har fått låna Hunters ryggsäck, men jag trivs verkligen inte i det, så nu har jag en iallafall. Kanske inte är världens finaste men den är bättre än ingenting. Och den andra handväskan jag köpte var billig så köpte den med.

När vi kom hem kom Jules föräldrar förbi en snabbis, de skulle på bröllop så tog en sväng förbi oss. Jules patient och hennes familj kom till oss också, patienten skulle ta bort stygn. Vi bestämde oss för att äta middag tillsammans ute idag, det var trevligt. Helena har en kompis här också, så det var fullt hus.

Jag hade det väldans kul igår med Catherine. Hon är trevlig! Vi såg en film som hette My one and only, den var inte så bra förutom sonen som var bög och jätterolig, och en fin bil som var med i filmen.

Nu måste jag sova, klockan är 01.46. Natti natti! Eftersom ni förmodligen går upp om någon timme eller så så ha en underbar söndag! Puss <3

En sak till, eftersom klockan är över 12. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MORFAR!



<3


Bio

Middag och bio med Catherine snart. Skriver mer ikväll. Puss <3

Plugg

Jag ska sova nu, har mycket plugg. Jag har ett arbete i business leadership men tjejen jag jobbar med är inte samarbetsvillig. Och nu vill hon inte arbeta med det vi hade bestämt oss för, så jag får väl ta och hitta nåt annat istället. Vi ska ha en presentation om en organisation vi vill jobba med, och vi valde en om barn. Jag hittade en annan jag gillar, men den kanske är lite svår att bidra till. Den heter "Operation smile" och går ut på att läkare åker runt över hela världen och hjälper barn med harmynt eller annat liknande. Den gillade jag. Det finns en annan jag också gillar, som går ut på att barn som är döende får uppfylla sin största önskan. T.ex. om ett barn drömmer om att få träffa en person det ser upp till så hjälper organisationen till att få barnet chansen att träffa personen. Jag har även en uppsats att skriva. Vi ska jämföra en modern artikel med The Crucible. Uppsatser är min svaghet, inte min grej, så detta lär bli svårt. Men det är bra, då lär jag mig :) Som tur är ska vi bara skriva en och en halv sida. Sen har jag också ett projekt i anatomin då vi ska bygga en modell över huden.

Jag var och köpte enormt mycket godis idag, vi får extra poäng om tar med det till business leadership imorn. Godiset är för paraden vi har på homecoming. De ska kasta godis från vår del av paraden.

Lite bilder på Helena och mig

Jag kommer missa homecoming!!!!! :'(

Jag kommer missa homecoming. Jag skojar inte alls, jag kommer verkligen missa homecoming! Iförsig är det inte en jättestor grej i min skola, det är en parad och sen en vanlig match, fast tjejerna har mums och killarna har garnets men ändå, det skulle ju vara kul att gå och jag kommer inte att kunna gå :( Anledningen är att vi ska på ett bröllop i Georgia, vilket kommer bli jättekul det med!  Så därför är jag inte superledsen, bara lite småbesviken att det var tvunget att vara på samma helg. Vi kommer åka förbi Florida också tror jag, så det blir skoj! Vi åker den 14:e och homecoming är den 16:e. Jag antar att jag får fråga kompisar efteråt hur det var..

Jules kom hem från Tennessee idag, hon har haft det kul! Det känns bra att ha henne hemma! :)

It doesn't get more Texas than this!

Vi kom precis hem från den födelsedagsfesten. Vi körde i evigheter tills vi kom ut lite mer på landet. När vi var framme och klev ut ur bilen kommer den ena "losern" som fyllde 50. Han, hans fru, Hans och Jules och ett annat par är "the losers", ett gäng som hittar på roliga saker tillsammans, typ åker wakeboard och så. Varför de kallas sig själva för losers var för att från början så träffades de när de inte hade nåt bättre för sig och typ kollade film. De var såna losers så att de inte hade någon att va med eller nåt, sa dom lite skämtsamt. Men sen när de träffas och nån inte kan komma för att de har nåt bättre för sig är man en ännu större loser än innan. Jag fattar inte riktigt det där.

Men iallafall, losern var jättetrevlig och rolig. De hade ordnat det väldigt mysigt med ett partytält typ och de lagade mat över öppen eld. Det var väldigt lättsamt alltihop och alla människor där var lättsamma och skämtsamma. Jag snackade en stund med en kille som hade rest runt i Europa en del. Det småregnade lite i början, men det gjorde ingenting. De hade hästar och jättefin utsikt från huset. En del cowboyhattar har jag sett idag med! Cowboyhattar, Texas Longhorn t-shirtar, jeans och ett par skor, ihopfällbara stolar, öppen eld, facklor och lyktor, träd med "gung-bänk" med utsikt över flera mil bort. Och på en av de ihopfällbara stolarna sitter en kille med sin gitarr och sin cowboyhatt på och spelar och sjunger country hela kvällen. Vi åt "chicken-fried steak", potatismos med nån sås, bönor i sås och bröd. Det låter rätt Texas alltihop. "Loserns" fru, den andra "losern", sa att de fixat allt så Texas-aktigt bara för min skull, hehe. Till efterätt var det nån som hette Cabler, eller nåt sånt, som var persikor med typ pajbitar och lite krämigt. Det låter konstigt men det va gott. Med glass till.

Och som Hans sa, "It doesn't get more Texas than this". Det kan jag nog hålla med om.


Kärleksmums och OS-medalj

Jag har precis gjort kärleksmums, men det blev lite misslyckat. I glasyren ska det vara kaffe, enligt mitt recept och jag antog att vi hade det hemma eftersom Hans ofta frågar om jag vill ha till frukost. Men det hade vi inte. Så istället för glasyren tog jag chocolate chips som smälte över kakan. Den blev god men det blev inga kärleksmums. :P

Snart ska vi åka på fest hos Hans och Jules kompisar, det blir kul!

Hans har visat massa gamla bilder på han och Jules, så söta är dom! Jag frågade Hans om hans medalj, han vann OS-guld i simning 1992 för er som inte vet. Jag frågade om jag fick se den och han sa absolut! Han har den på banken för hans kompis som har tre OS-medaljer blev bestulen på dom hemma. Men jag ska få se den :D Det blir nog coolt.

Nu ska vi dra, ha det bäst! Puss <3

A gecko in my closet!

Jag var på footballmatchen igår, det var okej. Det var typ inga där eftersom alla var på ACL typ, och Lexie var med sin "pojkvän" hela tiden och Sara åkte tidigare till Dallas och Lindsey stod med mobilen och messade hela matchen. Så det var inte den roligaste matchen precis.

Jag måste hitta en sport jag kan vara med i! Problemet är bara att alla skollag  är grymma så jag kommer ju inte komma med i nåt av dem, eftersom jag inte tränat annat än gymnastik. Och den sport man kommer med i oavsett hur duktig man är är löpning, vilket min ortoped inte rekommenderar. Men jag måste hitta nåt, jag fungerar inte normalt om jag inte tränar och rör på mig.

Idag är det den där paintball festen. Men jag ska inte gå. Vi ska på någon fest hos Jules och Hans kompisar. Jag saknar Jules. Känns tomt när hon inte är hemma. Hon hade tydligen träffat på några roliga irländare (tror jag det var) och börjat prata med dom om var de var ifrån och sånt. Det visade sig att de jobbade för Snow Patrol, så hon fick två gratisbiljetter till deras konsert igår. Förbandet var Plain Whites.

Sarina, en tjej i min skola, fick två gratis VIP-biljetter till Kings of Leon. Jag är avundsjuk!

Jag har en geckoödla i min garderob! När jag skulle hämta kläder nyss ser jag den sitta där på väggen. Den är rätt söt men vet inte om jag vill ha den i min garderob precis. Men andra gången jag kollade in där såg jag den inte längre. Så den kanske har gömt sig bland mina underkläder eller nåt. De vore lite småläskigt.

Ha det bäst!

Will you go to homecoming with me?

Grattis på 18-årsdagen Stephanie sötnos! Hoppas du haft en solig och rolig dag i Phoenix! :D Miss you!

Dagen har varit bra! Jag hade två test som gick rätt bra. Fick tillbaka ett prov med som låg på 94, vilket var rätt okej det med. Hade möte idag med DECA också, det var trevligt, träffade lite nya människor :) Det är alltid lika roligt att se amerikanernas reaktioner när jag pratar svenska. De sitter helt fascinerade :P

Påväg till DECA mötet stöter jag på creepy guy, självklart.. Han kommenterar mitt skärp och säger hur "awesome" det är och försöker vara rolig. Senare på bussen så frågar han om jag ska gå på homecoming, och jag svarar förmodligen. Så frågar han, mitt i den fulla bussen, "Will you go to homecoming with me?".  Jag svarade att jag skulle gå med mina kompisar. Han är så konstig, jag förstår inte hur han inte har fattat att jag inte tycker om honom.

Just nu försöker jag plugga US History, har prov imorgon, men jag gör inga stora framsteg. Istället lyssnar jag på låtar jag associerar med kusinen min, samtidigt som jag äter svenskt godis.

Imorn är det fredag, och eventuellt football! På lördag är jag bjuden på en födelsedagsfest med paintball. Men får se om jag går, det ligger typ långt härifrån, jag känner inte snubben som fyller år och det gör ont, tydligen. I helgen  är det också en väldigt känd festival här i Austin som heter ACL (Austin City Limits), som många ska till. Men den ska jag inte heller på för biljetterna kostar hur mycket som helst och Helena berättade att den främsta anledningen till att folk åker dit är att röka på och dricka typ. Känns rätt onödigt.

Nu ska jag fortsätta plugga (äta godis) men vi höres kanske imorgon eller på lördag eller så. Hoppas alla som läser njuter av livet och har det bäst! Puss på er <3



Saknar dig min vackra vän! Du har en förmåga att alltid göra en på bra humör! Love you! ♥

Happy Birthday Anna! :D

Idag fyller min moster 44 år! GRATTIS ANNA!! Okej, i Sverige fyller hon inte år längre men det gör hon här! :) Hoppas du hade en underbar dag! Jag saknar dig och familjen din!

Idag fick jag hem ett stort blått paket med en liten gul krona i högra hörnet. Detta kunde bara betyda en sak, det är från familjen i Sverige! Jag har världens underbaraste familj, jag bad om att få hitskickat lite choklad och min skinnjacka. Jag fick hur mkt choklad och godis som helst, skinnjackan, massa andra kläder, bok, skor, matgrejer, osthyvel och sånt. Jag fick även med ett brev :) Kläderna luktade hemmet i Sverige. Jag har verkligen världens underbaraste familj! Vi har redan ätit upp en påse bilar här hemma, och jag har påbörjat en choklad nu med :) Choklad hjälper mot allt, så jag tänker uttnyttja det till mina studier ikväll. Har två test imorn. Denna vecka har jag 6 test och 2 läxor. Hade skolfoto igår med, inte kul! Jag glömde bort det så kände mig inte sådär jättevacker kanske. Men men.

Jules flög iväg på ett möte imorse, hon ska vara borta i några dagar. Huset känns redan lite tomt.

Igår morse mådde Hunter lite halvdåligt, och sen åkte han hem från skolan tidigare för att han inte mådde bra. Helena mådde bra hela dagen men sen påväg till gymnastiken började hon må dåligt och även hon åkte hem tidigare från träningen för att hon inte mådde bra. När Jules kom hem tog hon influensatest på dem. De båda har svininfluensan. Hunter var kokhet och låg i koma typ, han mådde verkligen inte bra. Helena mådde illa (!) och hon mådde också väldigt dåligt. Stackarna! Så nu äter de tamiflu, även jag i en mindre dos för att förhindra att få den själv. Kanske skulle det va bra att få den så jag har det överstökat. Här är det inte likadant som i Sverige, folk här är väldigt rädda för den och så men man har den bara i typ 3-4 dagar och den är mildare än vanliga influensan.







RSS 2.0