INTERNATIONALS DECA!!!!! LOUISVILLE, KENTUCKY!!!!!! :D:D

Kom hem från DECA- State i Fort Worth ikväll. Jag och Kirstinia har kvalificerat oss till Internationals! I vårt event så är vi en av de fem grupperna som går vidare utav 25 grupper. I slutet av april kommer vi åka till Lousville och tävla mot studenter från hela USA och Kanada och andra länder. Längtar!

Vi alla från vår skola, runt 50 stycken, åkte till Fort Worth i fredags och gick på öppningsceremonin klädda i DECA-klädsel vilket har massa regler men jag bar kavaj, kjol och en lite dressig topp med klackar till. Självklart hade vi strumpbyxor, man blir diskvalificerad om man inte har strumpbyxor. Efter öppningsceremonin var det bara att börja memorera vårt manus till presentationen på lördagen. Vi beställde pizza till rummet och övade och övade och övade lite till och presenterade för massa kompisar och våra lärare. Våra rumskamrater sov så vi stannade uppe till sent på golvet i badrummet (fick inte gå ut i korridoren efter 12, inte ens öpona dörren) och övade.

Igår, lördag var det tävlingsdagen, presentationsdagen! Vi gick upp tidigt och slängde på oss business-kläderna och övade lite till. Vår tid att presentera var 13.30, så vi gick över till konventionscentret runt 12 haha, vill ju vara i tid ;) I hallen utanför själva tävlingshallen så är det proppat med folk och anställda håller upp skyltar med olika event. Vårt event var försenat, men när vi väl ser vår skylt tar de in oss i tävlingshallen. I State är det så många som presenterar samtidigt så man får inte ett eget rum att presentera i, utan en enorm lokal är uppdelad med draperier i små kuber typ, så man ser alla andra presentera när man själv presenterar och volymen är hög därinne så man måste skrika. Iallafall, de kollar våra ID:n och leder in oss i ett led och leder oss fram till vår domare. Gissa vem som är vår domare!?!?!?!? Vårt distrikts president, direktör eller vad han är. Han är jätteläskig och ler aldrig, men det var väl bra att se hur det är att presentera framför någon som är läskig, kan ju bara bli bättre i framtiden utifrån det. När vi skakade hand och presenterade oss så säger han "Do you know who I am??" som att vi borde vara rädda och när vi var klara och skakar hand igen och säger "thank you for your time sir" så svarar han "that's my line! I invented that, don't steal that". Men vi körde vår presentation som var inövad till tusen, vi höll 10-minuters gränsen och allt kändes jättebra. Sen var de dags för de frågorna domarna måste ställa. Han ber oss sitta ner och ger oss massa frågor och kritik och sånt. Vissa frågor var lättsvarade, andra väldigt svåra. Väldigt. Men overall kändes det rätt bra, vi var dock övertygade om att vi inte skulle kvalificera oss. Det bra med att ha honom som domare är att han kommer vara hård med alla, han sa det till oss typ 10 gånger att han varit väldigt strikt med vår uppsats och presentation, men att han ändå var imponerad. Tror vi kan förbättra uppsatsen mer också eftersom han var så noga, så jag är riktigt glad att vi fick honom som domare! När vi berättar för vår lärare om vem som var vår domare tappar hon hakan och blir knallröd i fejjan hehe.

Nu var all press över, skönt. Det konstiga var att jag inte alls var nervös, kanske beror på att jag på nåt sätt kan gömma mig bakom språket. Svårt att förklara haha. Vi gick tillbaka till hotellet, gick ner till poolen hotellet har och badade i hot tuben ett tag med några av grabbarna från vår skola. Efter de åkte vi ett gäng med "Molly the trolley" downtown och åt burritos. Sen var det möte, men jag, Kirstinia och en tjej till gick till Starbucks istället, vilket vår lärare inte gillade, när en annan lärare sa att det var okej. På kvällen var det casino kväll ordnat av DECA, med mekanisk tjurridning, sumobrottning och självklart alla pokerspel, blackjack och allt sånt. Grabbarna satt ett långt tag vid blackjackbordet och jag gjorde typ ingenting för alla köer var lustligt långa, så stod väl med grabbsen och gav dom tur haha. Vi träffade på vår kära domare och hälsade och så. När vi kom tillbaka till hotellet spelade vi ett spel killarna köpt, det var riktigt kul men vi var tvugna att vara på våra rum före 12 så när klockan var 11.59 kutade vi ner till vår våning och vi hann väl.

Idag, söndag åt vi alla en frukost tillsammans och det kostade 18 j*kla dollar för buffe. Sen var det awards! Jag var rätt lugn för visste ju att vi inte skulle gå vidare. Vi tog bilder och så först. Haha en kille jag tycker är riktigt gullig envisades med att stå bredvid mig i gruppbilden. När en annan kommer och ställer sig bredvid mig säger han till honom " Hey, don't stand there, you can't stand there. Will you switch places with him, Lydia?". Haha! Han är så söt.. Jag har tyvärr inga bilder för tog inga, men andras bilder kommer förmodligen komma upp på facebook och kan lägga in dom här på bloggen då.

De var tvugna att gå igenom vartenda event, typ 40 stycken så det tog lång tid. Vad dom gör är att dom tar upp de top 10-15 styckna beroende på hur många som är i det eventet. När de är på scen kallar de först upp "the alternates", vilka är som reserver om vinnarna inte kan åka till Internationals. När vårt event kom och de kallade upp oss på scen var vi glada att vi till och med kom upp på scen och så och sen när de ropat upp alla alternates så fattade jag inte riktigt att vi vunnit. Skrek väl litegrann tror ja haha ;) Men de va coolt, vi fick en trofé i glas och nu ska vi till Kentucky i april!!!!! :D

I vår skola var det typ 5 grupper som gått vidare till Internationals tror jag. Tror vi är typ 12 personer som åker, vi var runt 50 i State. Många som inte gick vidare grät, det var sorgligt. De har verkligen satsat och gått i DECA i flera år, så kommer jag och Kirstinia och går vidare vårt första år i DECA.

Oj, jag tror jag kanske skrivit en aning mycket, var väl uttråkad antar jag. Känns så skönt att vara hemma och inte behöva se så proffesionell ut! Och få sova i min egen säng vilket jag ska göra nu. Jag kommer förmodligen lägga upp bilder senare :)

Goodnight! Sleep tight! <3
Lydia



Kommentarer
Postat av: Morfar + Britta

Vad ska vi säga? Wow Wow Wow!!! Jättestort grattis till er och lycka till i fortsättningen.

2010-02-22 @ 10:17:14
Postat av: Morbror

Grattis!! Du kanske ska byta inriktning, börja på Handels och bli affärskvinna :-)

2010-02-22 @ 12:29:53
Postat av: Malin

Grattis! :D ... men vad var det för någonting ert DECA-projekt handlade om nu igen? Var det att ni ville öppna ett starbucks eller hur var det?

2010-02-22 @ 13:28:40
Postat av: Anonym

haha ursäkta mig, men jag förstår inte ens vad deco är (a) skulle du bara kunna skirva en kort sammanfattning vad det är (a)



annars, haha grattis!! och lycka till;D

2010-02-22 @ 16:52:53
Postat av: Lydia

Tack så mycket! Japp vårt projekt handlade om att öppna upp en Starbucks i Stockholm. :)

Självklart kan jag förklara vad det är! DECA är en organisation som håller tävlingar i arbetsmarknad och företagsekonomi för high school studenter. De har ca 40 olika kategorier man kan tävla i, vi tävlade i ett som heter "International Business Plan Event", där vi skriver en 30-sidors uppsats och förbereder en 10-minuters presentation med en poster. Vi presenterar denna för en domare som dömer både uppsatsen och presentationen och tar av poäng om vi inte uppfyllde någon kategori. Så kan man kvalificera sig till International, i helgen var det state och den första tävlingen är districtt. Haha lite svårt att förklara men hoppas det hjälpte litegrann :)

2010-02-23 @ 01:36:45
URL: http://lydiar.blogg.se/
Postat av: Anna K

Snyggt jobbat! Och fina bilder!

2010-02-23 @ 20:45:03
Postat av: Kapten Krok

swell! (det var nog RIKTIGT bra att öva på en hård domare.) lycka till i internationals! :)

2010-02-24 @ 17:05:04
Postat av: Lydia

Tack! :D Jag längtar till Internationals!

2010-02-25 @ 03:18:07
URL: http://lydiar.blogg.se/
Postat av: jenny

åh va roligt!! GRATTIS! :D

2010-02-26 @ 22:24:49
URL: http://jennypaulinah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0