Sunburned!

Jag är sååå bränd från solen, var ute hela dagen i en jätteattraktiv track uniform så nu har jag röda fina linjer över ryggen och är knallröd i ansiktet. Vädret var väldigt fint, de var typ 25 grader ute och gassande sol. På själva tävlingen gjorde jag jättedåligt ifrån mig!! Först så var det längdhopp och det gick väl okej och sen var det 100-meters sprint och jag kom 3a, sprang det på 13 sekunder, vilket jag kan förbättra, men i 400meters loppet kom jag sist i mitt heat haha. De första 150 metrerna var jag i ledningen men sen började mitt ben göra riktigt ont så kände att jag inte kunde röra mig en centimeter till. Men sprang /haltade till slutet ändå och de passerade mig..

Idag har Helena födelsedags party! :) Känner för att bara stanna hemma ikväll, är trött.

Track meet in 6 hours.

Hej! Kom hem för ett tag sen, satt uppe och snackade med min värdmor och far :) Kvällen var rolig! Erin och hennes kompis Brittany hämtade upp mig och så åkte vi och killarna i en annan bil till bion. Erin's pojkvän var där och hans kompis, min dejt. Brittany's kille kom sen med. Filmen vi såg hette "The Crazies" och den var inte så bra alls faktiskt, en stad där alla människor blir galna och dödar varandra i princip. Så den filmen behöver ni inte se. Efter det så åkte vi hem till Erin's hus och badade i hot tuben ute under stjärnorna, skoj :) Hennes bror var där med och Sidney, senare kom Brooke med. De alla skulle ut och äta efter men jag var tvungen att åka hem eftersom jag har en track-tävling imorn så min dejt skjutsade hem mig.

Nu ska jag sova snart. Idag är det Helenas födelsedag! Har inte hunnit köpa något, känner mig jätteelak :( Ska förbereda nåt gulligt dock :)

Juste, idag hade vi en jätteintressant lektion på anatomin där vi hade en talare som jobbade på ett sjukhus som gör hjärttransplanationer och en man var där vars hjärta bara var 8 % aktivt. Han hade en maskin kopplat till hjärtat, maskinen var enorm och han drog runt den överallt. Från maskinen är det kopplat två rör in i hans hjärta och den gör att blodet cirkulerar, så den ersätter hans eget hjärta. Han måste byta batterierna varje 55e minut och jag frågade massa frågor och allt. Väldigt intressant lektion!

Oj, nej nu var det sent. Ska vara i skolan vid tracken vid 8 imorn bitti. Nighty night! Ha en underbar dag, eftersom klockan är typ 9 hos er haha :)

Blind date ikväll haha

Okej, har lite bråttom så för att summera vad jag har för mig nu på sistone, såhär ser mitt liv ut för tillfället:

  • Tracktävling imorgon, jag ska springa 100 meter, 400 meter och hoppa längdhopp
  • En killkompis från tracken frågade om jag ville hänga med till hans lake house innan jag åker hem, han har båtar och så. TYp åka ett stort gäng, låter kul!
  • Ikväll blir det blind dubbel dejt för min del. Ska på bio med Erin och hennes pojkvän och en till kille haha
  • Efter det så ska vi och några fler till hennes hus och bada bubbel pool

Ha det gött! :)

Snow!

Haha jag inser att det varit rätt mkt tjat om DECA ett tag nu, men nu kommer det bli lugnare med det ett tag.

Idag snöade det här i Austin, Texas! Och det var inte lite heller, det var så mycket så att det faktiskt fastnade på marken haha! Det roliga är att i förrgår var det 30 grader och min familj låg och solade vid poolen på baksidan. Texas-väder svänger väldigt mycket. Alla blev som galna och gick ut och hade snöbollskrig och gjorde snögubbar och sånt. Vissa  har aldrig sett snö. Vi slutade skolan tidigt eftersom det snöade och Simone skjutsade mig hem. När jag kom hem så somnade jag och sov till 6 haha. Men är fortfarande trött, ska nog gå och lägga mig snart.

Lite bilder

Här kommer bilder från DECA :)


Emily, jag och Kirstinia som väntar på att öppningsceremonin ska börja :)

Starbucks Poster! :D Älskade min outfit här, hade en svart kavaj och kjol från Banana Republic och ett vitt linne med volanger. Så sött, även om det är helt vanligt proffesionellt.

Starbucks! <3

Några av oss tjejor innan awards

En del av gruppen :) Syns inte så bra men jag är i mitten där mellan den blonde och den brunhårige killen. Den blonde är den söte killen jag snackade om :) Han är sååå gullig!



Vi tar emot vår trofé!

Vår trofé!



All of us!

SENIORS! Jag är ju tekniskt sätt inte en senior, men dom envisades ;)

Ha de gött :)

INTERNATIONALS DECA!!!!! LOUISVILLE, KENTUCKY!!!!!! :D:D

Kom hem från DECA- State i Fort Worth ikväll. Jag och Kirstinia har kvalificerat oss till Internationals! I vårt event så är vi en av de fem grupperna som går vidare utav 25 grupper. I slutet av april kommer vi åka till Lousville och tävla mot studenter från hela USA och Kanada och andra länder. Längtar!

Vi alla från vår skola, runt 50 stycken, åkte till Fort Worth i fredags och gick på öppningsceremonin klädda i DECA-klädsel vilket har massa regler men jag bar kavaj, kjol och en lite dressig topp med klackar till. Självklart hade vi strumpbyxor, man blir diskvalificerad om man inte har strumpbyxor. Efter öppningsceremonin var det bara att börja memorera vårt manus till presentationen på lördagen. Vi beställde pizza till rummet och övade och övade och övade lite till och presenterade för massa kompisar och våra lärare. Våra rumskamrater sov så vi stannade uppe till sent på golvet i badrummet (fick inte gå ut i korridoren efter 12, inte ens öpona dörren) och övade.

Igår, lördag var det tävlingsdagen, presentationsdagen! Vi gick upp tidigt och slängde på oss business-kläderna och övade lite till. Vår tid att presentera var 13.30, så vi gick över till konventionscentret runt 12 haha, vill ju vara i tid ;) I hallen utanför själva tävlingshallen så är det proppat med folk och anställda håller upp skyltar med olika event. Vårt event var försenat, men när vi väl ser vår skylt tar de in oss i tävlingshallen. I State är det så många som presenterar samtidigt så man får inte ett eget rum att presentera i, utan en enorm lokal är uppdelad med draperier i små kuber typ, så man ser alla andra presentera när man själv presenterar och volymen är hög därinne så man måste skrika. Iallafall, de kollar våra ID:n och leder in oss i ett led och leder oss fram till vår domare. Gissa vem som är vår domare!?!?!?!? Vårt distrikts president, direktör eller vad han är. Han är jätteläskig och ler aldrig, men det var väl bra att se hur det är att presentera framför någon som är läskig, kan ju bara bli bättre i framtiden utifrån det. När vi skakade hand och presenterade oss så säger han "Do you know who I am??" som att vi borde vara rädda och när vi var klara och skakar hand igen och säger "thank you for your time sir" så svarar han "that's my line! I invented that, don't steal that". Men vi körde vår presentation som var inövad till tusen, vi höll 10-minuters gränsen och allt kändes jättebra. Sen var de dags för de frågorna domarna måste ställa. Han ber oss sitta ner och ger oss massa frågor och kritik och sånt. Vissa frågor var lättsvarade, andra väldigt svåra. Väldigt. Men overall kändes det rätt bra, vi var dock övertygade om att vi inte skulle kvalificera oss. Det bra med att ha honom som domare är att han kommer vara hård med alla, han sa det till oss typ 10 gånger att han varit väldigt strikt med vår uppsats och presentation, men att han ändå var imponerad. Tror vi kan förbättra uppsatsen mer också eftersom han var så noga, så jag är riktigt glad att vi fick honom som domare! När vi berättar för vår lärare om vem som var vår domare tappar hon hakan och blir knallröd i fejjan hehe.

Nu var all press över, skönt. Det konstiga var att jag inte alls var nervös, kanske beror på att jag på nåt sätt kan gömma mig bakom språket. Svårt att förklara haha. Vi gick tillbaka till hotellet, gick ner till poolen hotellet har och badade i hot tuben ett tag med några av grabbarna från vår skola. Efter de åkte vi ett gäng med "Molly the trolley" downtown och åt burritos. Sen var det möte, men jag, Kirstinia och en tjej till gick till Starbucks istället, vilket vår lärare inte gillade, när en annan lärare sa att det var okej. På kvällen var det casino kväll ordnat av DECA, med mekanisk tjurridning, sumobrottning och självklart alla pokerspel, blackjack och allt sånt. Grabbarna satt ett långt tag vid blackjackbordet och jag gjorde typ ingenting för alla köer var lustligt långa, så stod väl med grabbsen och gav dom tur haha. Vi träffade på vår kära domare och hälsade och så. När vi kom tillbaka till hotellet spelade vi ett spel killarna köpt, det var riktigt kul men vi var tvugna att vara på våra rum före 12 så när klockan var 11.59 kutade vi ner till vår våning och vi hann väl.

Idag, söndag åt vi alla en frukost tillsammans och det kostade 18 j*kla dollar för buffe. Sen var det awards! Jag var rätt lugn för visste ju att vi inte skulle gå vidare. Vi tog bilder och så först. Haha en kille jag tycker är riktigt gullig envisades med att stå bredvid mig i gruppbilden. När en annan kommer och ställer sig bredvid mig säger han till honom " Hey, don't stand there, you can't stand there. Will you switch places with him, Lydia?". Haha! Han är så söt.. Jag har tyvärr inga bilder för tog inga, men andras bilder kommer förmodligen komma upp på facebook och kan lägga in dom här på bloggen då.

De var tvugna att gå igenom vartenda event, typ 40 stycken så det tog lång tid. Vad dom gör är att dom tar upp de top 10-15 styckna beroende på hur många som är i det eventet. När de är på scen kallar de först upp "the alternates", vilka är som reserver om vinnarna inte kan åka till Internationals. När vårt event kom och de kallade upp oss på scen var vi glada att vi till och med kom upp på scen och så och sen när de ropat upp alla alternates så fattade jag inte riktigt att vi vunnit. Skrek väl litegrann tror ja haha ;) Men de va coolt, vi fick en trofé i glas och nu ska vi till Kentucky i april!!!!! :D

I vår skola var det typ 5 grupper som gått vidare till Internationals tror jag. Tror vi är typ 12 personer som åker, vi var runt 50 i State. Många som inte gick vidare grät, det var sorgligt. De har verkligen satsat och gått i DECA i flera år, så kommer jag och Kirstinia och går vidare vårt första år i DECA.

Oj, jag tror jag kanske skrivit en aning mycket, var väl uttråkad antar jag. Känns så skönt att vara hemma och inte behöva se så proffesionell ut! Och få sova i min egen säng vilket jag ska göra nu. Jag kommer förmodligen lägga upp bilder senare :)

Goodnight! Sleep tight! <3
Lydia



Lent

Idag börjar "Lent". Katolikerna firar det men jag gillar idén så tänkte hänga på jag med. Under lent så ger man upp något man är fast vid eller så till påsk. Frågan är vad jag borde ge upp. Snabbmat? Shopping? Haha har ingen aning. Har ni några förslag?

Efter track idag fick jag min behandling, och sen så skyndade jag mig hem och så åkte vi i familjen på en årlig middag för EMS och så. Vi åt på ett ställe som heter "Bluebonnet Cafe", ett ställe i väldigt Texas-stil där både governören och George Bush ätit och så. Tror Matthew McConaghey ätit där med. Efter det visade min familj mig "the hanging tree" i den staden. Usch va creepy, i det trädet hängde dom massa människor. Man kunde som se det framför sig, creepy! Efter det så åkte vi till ett ställe, "dead man's hole", ett hål i marken som var 150 feet djupt där dom slängde ner döda kroppar. De va rätt äckligt med. Tydligen hade det varit ett hängningsträd med grenar rakt över hålet där. Men det trädet är borta.

deca i helgen, stress! ska sova nu, puss godnatt!

Happy Valentine's Day Y'all! :D

Ska åka downtown och shoppa med Kelly snart. Ikväll blir det middag och bio, ska se "Valentine's day" konstigt nog..... :)

Ha en underbar Alla Hjärtans Dag!

Kram på er alla små hjärtan!


Grace's Bday!

Igår var jag och firade min kompis Grace. Vi var typ 15 stycken tror jag. Grace, Lacy, Katie, Cheyenne, Cara var några av tjejerna, sen var det några killkompisar till Grace där som jag inte träffat förut. Först var vi och åt på ett ställe som heter Hula Hut, ett av Matthew Mcconaughey's favoritställen. Min kompis Cheyenne såg honom där en gång. Med tanke på hur han surfar och hans stil så kan ni tänka er hur restaurangen är, inrett i hawaiiansk stil och ligger på Lake Austin, maten var mexikansk. Riktigt gott!

Efter det gick vi till Mozart's, ett mysigt café med live-musik där vi alla hade varsin varm choklad.

Haha, de ville spela catch the flag, som här kallas "capture the flag". Katie skrattade när jag berättade vad vi kallade det. Iallafall, vi åkte till The Capital, Texas stats hus. Tyvärr gjorde mitt ben ont från track så jag satt mest hela tiden. Tråk.

Idag så har jag tänkt mig att bara ta det lugnt, städa mitt rum och tvätta. Skönt med en dag utan något att göra. Kanske beställa lite kläder eller nåt. Sitter nu och äter Girl scout cookies och svenska bilar :D

Här är lite random bilder från igår och från hjärtdissektionen :)


Katie, Jag och Lacy :)

Cara, Grace (The birthday girl), Jag, Katie, Cheyenne framför the capital

Restaurangen vi gick på och Matthew Mcconaughey som älskar den restaurangen.


Kasey, Kate, Jag, Sidney, Brooke, Alison. I bakgrunden Alyssa och Val på dissektionen.

Jag och Brooke. Klippte bort själva hjärtat för er :)

Här är en video från Lake Travis State matchen i december.
http://www.youtube.com/watch?v=xwGQLEkZwL8

Ha det bäst! <3

Halloj

Idag ska vi ta kort med DECA till tidningen. Jag sov hos Kirstinia igar, jobbade pa uppsatsen som ska printas och skickas ivag idag. Efter skolan sa ar det track, men jag funderar pa att lyssna pa Doc och kora pa traningscykeln idag istallet. Igar fick vi vara uppvarmningsklader, jag fick ett par stenalders-gamla mjukisbrallor och tjocktroja nar alla andra fick nya fina. Usch. Kommer aldrig anvanda dom. Det var bara for att jag typ haltade fran tracken for att jag inte lyssnat pa Doc. Sa tror det blir cykeln for mig idag.

Idag pa anatomin sa dissikerade vi hjartan, kohjartan.

Min helg ser ut nagot sahar:
Imorgon fredag sa ska jag och nagra tjejer kolla "Valentine's day", pa lordag fyller min kompis Grace ar och pa sondag kanske jag ska aka och shoppa downtown. Kanske inte, far se. Vill jobba ikapp i skolan.

Nu snart ar det fotot som galler.

Ha det bast <3


Behandling

Jag har min forsta klass, med DECA-folket. Sitter i datorsalen och jobbar med uppsatsen. Innan skolan idag sa gick jag till Doc och pratade om mitt ben som gor sa himla ont. Han sa att jag strackt en muskel och sa fick jag san chockbehandling som dom har dar. De satter pa sma elektrolyter eller vad de heter och sa ger maskinen muskeln signaler som far den att dra ihop sig och spanna sig. Grejen var att han skruvade upp min till 29, nar alla andra hade typ 19-24. Sa mitt ben typ krampade och spasmade sig helt galet. Jatteobehagligt. Sen gav han mig ett skydd att ha uppe pa benet. GAV mig den, helt gratis.

Ska jobba med DECA nu, ha det gott! :) <3

Ännu ett inlägg om DECA haha..

Bilder! :D Kanske kommer mer senare...


Alex, Jag, Kirstinia, Hailey, Jordan och Stephen innan prisutdelningen



Kirstinia och Jag! :D

Översättning

HAHA! Man kan översätta sin blogg till engelska automatiskt, och jag och Kirstinia sitter och gör det just nu! Så jag tänkte att jag skulle översätta det här inlägget med så får ni se hur roligt det låter! :D

Enjoy :)

Translation
HAHA! One can translate his blog into English automatically and I and Kirstinia sit and do it right now! So I figured I'd translate this post with as you will see how funny it sounds! : D

Enjoy:)

Dear John

Kom nyss hem från att ha sett Dear John. Den var så dålig! Slutet var jättedåligt och den verkade inte alls verklig! Den var sorglig typ vid två tillfällen och hade några bra tillfällen men annars så var den inte så speciell. Alla tjejer i skolan var typ där dock haha.

Innan matchen så var vi och kollade tjejernas basketmatch och sen åt vi på Pei Wei.

På tracken idag så timade dom oss. Jag sprang långsamt. Väldigt långsamt.

oj somnade. gondatt!

DECA

Jag har undrat vad DECA står för. Vi fick små broscher där det stod förkortningen! Fattar inte varför de döpt det efter de grekiska bokstäverna men iallafall så står det för "Delta Epsilon Chi Alfa". Vet någon vad som är speciellt med just dom bokstäverna? Juste, vår domare sa att han tyckte vår uppsats var den bästa av alla han bedömde. Tar jag som ett bra betyg. Måste fixa mycket dock..


Mina tånaglar är blå!

Track idag var hemskt. Det låter inte mycket och det är inte mycket men vi sprang 200 meters lopp. Så fort vi kunde. Inte så mkt vila. Det regnade idag så vi var i the turf room, typ innegympahall för footballspelarna och soccer och sånt för när de är fult väder. Efter de 200 meterloppen så joggade vi allihopa. Jag var långsam så Omar kommer fram och säger nåt liknande "Come on Sweetie, you can do this!", så springer han bakom mig och pushar mig framåt haha. Lite onödigt men.. Jag blir så avis på alla football spelare! När de springer så skrattar de och typ pratar och så, utan att ens bli trötta. Gah, om man ändå hade en aning kondition.

Mina skor tror jag är för små. Mina tånaglar är blå. Usch usch. Måste köpa riktiga springskor, har bara innegympaskor, som alltid har funkat förr, men antar att jag inte använt dom tillräckligt för att veta klart.


Vårt turfroom

The weight room för footballkillarna. Andra får väl använda det med men det är mest för football-grabbarna. Inte undra på att vi vunnit state tre år i rad.

Nu ska jag sova, ska upp tidigt imorn.

Nighty night! Sleep tight! Don't let the bedbugs bite!
<3

Lunch

Har lunch nu, sitter i bibblan och passar pa att skriva lite i bloggen! Jag skulle egentligen akt och atit nagon annanstans med Kelly men kunde inte, maste ga och prata med min larare om DECA-uppsatsen. Track igar var ratt jobbigt for mitt vanstra ben gor sa himla ont, jag har inga muskler i det benet. Vi sprang 300 meter med 18 sekunders takt, sen 500, sen 600 och sen 300 igen. Min kompis spydde haha. Stackarn. Jag ar langsam, borde nog pusha mig sjalv lite mer. En grej som ar grymt bra med min skola (min skola ar top 500 tror jag det var i hela USA!) ar att man kan komma in och fa behandling for sportskador och sant pa morgonen eller innan traningen, och dom lindar fotterna at en eller ger en is om man behover. Om man kommer in pa morgonen sa far man hjalp att stretcha ut muskeln som gor ont, eller fa chockbehandling!

DECA-uppsatsen maste vi fixa rejalt innan State. Och sa har jag val plugg och sa. Pa fredag ska jag och lite kompisar aka och kolla Dear John, jag langtar! Vad mer, jo idag efter track sa kommer min area rep for hon maste traffa mig minst en gang i manaden och jag har aldrig tid for de traffar de har... Sa ska traffa henne idag.

Killen som ger mig skjuts pa morgonen fortsatter vara lite irriterande. Idag sa komplimerade han min klanning och holl pa. Usch va jobbig han ar.

En kille i var skola har blivit arresterad for att ha tagit kort pa tjejers rumpor och brost har i skolan. Saaaa ackligt! Han tog over 150 bilder. Han var i min PE-klass forsta veckan denna terminen, jag hoppas jag inte ar med pa bild!!! Fy! Och det var min kompis rumpa som fick honom arresterad, for nagon sag honom ta kort pa henne och hon var tvungen att traffa nagon for att typ identifiera den eller gora nat haha. Jag vet inte exakt, men ackligt ar de iallafall. Han var pa nyheterna har och han finns pa internet.

STATE DECA! :D

I fredags och igår var det DECA-tävlingen, District. Vi åkte till skolan klockan 8, klädda i våra suits, och klockan 10 var det dags för oss att tävla. Vi går in i ett rum med en domare, presenterar oss och så presenterar vi vår plan. Det gick bra, jag var inte alls nervös konstigt nog. Domaren hade bott i Stockholm tre månader haha. Han sa att han verkligen gillade vårt förslag och vår presentation men att vi behövde fokusera mer på ekonomi och finansiering av det hela projektet. Efter det var det rätt mkt dö-tid. Vi satt i ett rum alla Lake Travis studenter, gjorde som test på Internet och drack sweet tea som var för domarna egentligen. Klockan 12 var det lunch och vid 2 så var det dags för Awards. Representanterna för President, vice president och sekreterare höll sina tal, vi röstade och sen läste de upp vilka som gått vidare till state. Uppe på scen låg det hur många plakat som helst och självklart var vår division typ sist. I vår division var det 10 grupper och 5 tror jag gick vidare. De ropade upp oss! Så vi gick upp på scen och tog emot vårt plakat :D Om två veckor är det State! Vi ska till Fort Worth utanför Dallas i tre dagar. Ska bli kul!

Killen jag åker med till skolan är så irriterande. Han har flickvän och han gör alltid saker som indikerar att han gillar mig, men jag nobbar honom alltid då. Han säger saker som "du gör mina morgnar så mkt bättre" och när jag hade träningsvärk en dag så sa han "du behöver en massage. Du vet, jag är riktigt bra på massage" och sånt. Han har frågat nån gång om jag vill träffas utanför skolan nån gång, men sa att jag inte kunde då. Idag på facebook var han jättepå och säger att han måste få se bilderna från DECA och på mig i mina businesskläder. Sen säger han "so when are we going to hang out over the weekend?". Jag svarar att jag inte kan för att jag har så mkt i DECA. Så säger han "Okay....bye". Darn, jag hoppas jag fortfarande har kvar min skjuts. Jag vill INTE ta bussen.

Nu ska jag sova, nighty night! Sweet dreams! <3
//Lydia

RSS 2.0