UT Game & "The little landlord"

Idag var vi på UT matchen (University of Texas). Superhäftigt! UT ligger på 2:a plats i hela USA just nu, så de är rätt grymma! Ca 100 000 pers där och ALLA i Austin har oranget på sig, som i Longhorns. Hunter och Helena hade sprejat lite av håret oranget till och med haha. Det är helt sjukt vilken känsla! Alla är jättetaggade och lever verkligen för football, och "Devo the longhorn" satt där i ett hörn hela matchen, cheerleadersen voltade och dansarna, klädda i cowboyinspirerat dansade, bandet spelade och publiken var galna. Själva spelet är förstås väldigt kul det med, en väldigt intensiv sport med många tacklingar och stora biffkillar som kastas hit och dit. Vissa smällar ser inte roliga ut dock. Men det var riktigt kul! Vi vann med 64-7. Hook'em Horns!!

Efter matchen åt vi på en mexikansk restaurang för att fira att Hans tagit LSAT provet idag.

För några dagar sen säger Jules till mig "Clearly you're our daughter. The question is, where have you been hiding these last 18 years?" Jag tyckte det var gulligt. Det känns konstigt att jag inte kände familjen för bara nån månad sen och nu är de som ens familj. Skumt att tänka så, att om jag inte anmält mig som utbytesstudent och de inte valt mig hade jag fortfarande inte haft en aning om att de ens existerade. Jag känner mig så lyckligt lottad som hamnat hos dom, de är verkligen underbara! Känner att jag skulle kunna prata med min värdmamma om allt, precis som min mamsi i Sverige. Det är en sån trygghet. Jag ser verkligen upp till Jules, hon är en stark, handlingskraftig, positiv, rolig, glad och lite galen människa.







För er som inte sett denna video är detta ett måste. Will Ferrell, säger inte det allt?
 
The Little Landlord


Nu ska jag sova, ska upp väldigt tidigt imorn, Hunter har tävlar i simning imorn. Saknar er där hemma! Puss och kram på er <3

Rundtur i huset, vissa delar iallafall :)

Dagen har varit bra! Jag satt uppe sent igår och gjorde fredagens läxor så istället för att ha 4 rätt stora läxor till imorn har jag bara en, vilken jag precis är klar med :) Jag älskar digital photography lektionerna! Det enda vi gör är att prata, larva oss, äta donuts och godis och ta en och en annan bild. Jag har varit här i Austin i drygt en månad. En månad!! Det känns som en vecka. När man tänker på hur fort denna månaden har gått, hur fort kommer inte året att gå!? Sjukt att tänka på. Jag vill att tiden ska gå lite långsammare än vanligt. Men skulle det innebära att jag får det tråkigare? Tiden går ju fortare när man har kul. Jag vill inte att året bara ska svischa förbi, även om jag har kul! :P

Jag har inte lagt upp några bilder från insidan av mitt hus än. Så jag tänkte ta med er på en liten rundtur runt i mitt hem här. Vill bara säga en sak först. Välkommen! ;)


Vi har precis kommit in genom ytterdörren och tittar till höger.

Middagsbordet.

Ett fotografi, det har de gott om! :)

Nu har vi kommit in i köket/vardagsrummet

Köket, med saker överallt! :) Och vid bordet till vänster äter vi ibland, där äter jag också frukost varje morgon och gör läxor ibland. Eller bara sitter och pratar om ingenting. Det syns inte här men till vänster om bordet finns dörren ut till baksidan.

Vardagsrummet, världens skönaste soffor!

Nu har vi vänt oss mot köket och rakt fram är ytterdörren.

Nu är vi påväg uppför trappan, en sista titt ner mot köket och vardagsrummet. När jag kommer ner för denna trappan på morgonen, ungefär exakt denna syn, möts jag av en trött men glad Jules som precis som jag inte är en morgonmänniska, ett exempel är att hon kommer ut ur deras rum i nattlinne och trosor och säger "Är inte det här en bra look för mig? Skulle inte det passa till jobbet?". Eller så möts jag av en pigg Hans som erbjuder kaffe eller ägg etc, en trött Hunter som sitter vid bordet och äter macka med jordnötssmör, eller en liten pigg Helena som precis ska åka iväg till skolan. Hon åker tidigare än mig och Hunter..
 
Nu är vi uppe och tittar ner mot nedervåningen. Till vänster, vilket inte syns, är det helt öppet typ med en pelare. Det är öppet till vårt rum som det inte har kommits på vad det ska vara i än. Helena vill ha en bom där så hon kan träna hemma med.

Här är tomma rummet. Till vänster är mitt rum! Så mitt rum är exakt när man kommer upp för trappan. Så ligger Hunters rum mitt emot mig, på andra sidan datorn vi har här uppe och Helenas bredvis Hunters. Men dom rummen har jag inte tagit nån bild på.

Jag har inte många mål än ser det ut som..

MITT RUM! Det ser lite kalt ut men det är jättemysigt! Ska fixa det lite med bilder och tavlor och sånt också. Dörren i hörnet där är garderoben. Ni där hemma blev med på ett hörn med. (Datorn)

En annan vinkel. Dörren till höger är till mitt och Helenas badrum och den till vänster är ut till hallen där uppe.

Ännu en till vinkel.

Min anslagstavla med lite bilder på nära och kära, en jättefin teckning från min kusin Olga, en liten rosa lapp jag möttes av när jag gick ner imorse för att äta frukost och till höger är "Amber the little elephant", ett internt skämt, Helena satte den där. Och juste! Solglasögona är blåa med stjärnor på glasen och på sidorna är det röda/vita ränder. Jules hade en patient som använde dom! Men hon hade flera så hon gav en till Jules.

Lappen jag fick imorse. Gulligt! På Hunters stod det att han mognat och att de är stolta, och på Helenas att hon var duktig som klarade av hennes tå-operation så bra! (Naglarna växte nedåt). Om ni undrar över juvelerna längst ner till höger står det för Jules (Jewels) ;) Jules brukade göra sånt här varje dag förut till barnen, och när de skulle iväg på läger skrev hon värsta berättelserna och så som de följde. Hunter hade en karaktär och Helena en som de fick följa under en tid.

Mitt och Helenas badrum


Jag till vänster och Helena till höger.


Hoppas att ni fick en liten inblick i hur jag bor! :) Det är lite dumt bara med bilderna för de säger inte så mycket om hur mysigt det är här. Men jag trivs mycket bra! Jag tog inte bilder nu i Jules & Hans rum, Hunters rum, Helenas rum, datarummen, tv-spelsrummet, badrummen eller tvättstugan. Men tror ni klarar er ;)

PUSS PÅ ER! <3


Bilder

Ska åka till skolan om typ 5 minuter. Under tiden tänkte jag dela med mig av lite bilder, ganska längesen nu men från när vi skulle på footballgame!


Lindsey och jag med våra t-shirtar vi gjort

Restaurangen vi åt på. BBQ

Sara med en rätt vanlig min

Sarina och Lindsey

Vi är redo för football! :)

När jag kom ner i morse och skulle äta frukost har Jules och Hans lämnat små lappar till mig, Hunter och Helena där det stod olika saker. Jättesött! Jag kan skriva sen vad det stod för lappen är fortfarande på nedervåningen. Nu ska jag gå snart. Puss på er! <3

Update

Dagen har varit bra, men det känns som att jag är trött konstant. Jag hade äntligen mitt prov i anatomi och fysiologi idag. Hon har skjutit upp det i typ tre veckor. Hatar de, för om man pluggat så har man ju kämpat i onödan. Ville bara få det överstökat. Det var bloddonering idag i skolan, men jag har varit utanför landet inom de senaste 6 månaderna, hehe bott hela livet i ett annat land till och med, plus att jag har för lågt blodtryck men annars skulle jag nog gett. Det finns ju nån som behöver de mer än mig.. På anatomilektionen gick vi dit för att se hur det gick till typ.

Idag medan jag var i skolan var städerskan här, så när jag kom hem från skolan var allt skinande rent. Skönt! Förutom att dammsuga och allt sånt så plockar hon också iordning. Hon kan inte bara slänga saker så ett ihopknögglat papper jag hade slängt nånstans i mitt rum ligger nu prydligt bredvid lite andra saker som också ligger pedantiskt prydligt. När jag gick på toaletten hade hon också vikt kanten på toalettpappret haha.

Jag har inte så otroligt mycket att skriva just nu, dagen har varit ganska lugn. Just nu kollar jag på massa skumma filmer på mig och kusinen Fanny. Kan inte hålla tillbaka skrattet. Så sitter här för mig själv och asgarvar! Hans är och lämnar av Helena på gymnastiken och Hunter är på simningen. Jules är nog fortfarande på jobbet.

Jag ska nog börja göra mina läxor nu, var bara skönt att ta det lugnt. Nu kom Hunter och Hans hem, så ska gå ner till dom. Puss på er! <3


Helg i Houston

Nu ska jag sova, kom hem från Houston idag. Helgen har varit rolig, men händelserik. Vi åkte till Houston i lördags, i bilen satt jag och gjorde ett arbete om The Crucible. När vi kom fram tog vi det lugnt på hotellet en stund, Jules sov i ena rummet och jag, Hunter och Helena låg i sängen i andra rummet och kollade på Discovery channel. Hans gick lite fram och tillbaka. Jag somnade en stund vilket var riktigt skönt. Sedan bar vi av till Helenas tävling, hon gjorde bra ifrån sig! Hennes poäng har förbättrats otroligt mycket. Efter tävlingen åkte vi till en sushi & grill restaurang och delade på massa olika sorters sushi, och en grej med scampi och så. Jag älskade en sorts sushi, som var med bland annat guacamole i. Rodeo hette den. Påväg hem från restaurangen åkte vi förbi en mataffär och köpte med oss lite häagen dazs glass som vi åt på hotellet. Kollade lite tv på hotellet och gick och la oss.

Idag gick vi upp och gick ner för att äta frukost. Man kunde få nygjorda våfflor, de var formade som Texas :) Så jag åt bland annat en våffla med sirap och florsocker. Mmm! Sen åkte vi till Zoo:t i Houston. Det var kul men vääääääldigt varmt. Det var 37,5 grader varmt, men det var otroligt hög luftfuktighet så det kändes varmare. Djuren är annorlunda än de som finns typ på skansen. De kan ha mer exotiska djur och så här eftersom klimatet är varmare. Jag kanske lägger upp bilder nån annan gång.

Efter zoo:t skulle vi äta lunch och sen åka skridskor, så vi åker till en galleria där de har skridskoåkning. Vi gick in på en restaurang som hette nåt med "Cheescake Factory". Väldigt trevlig restaurang, vi beställde in mat och väntar. Helt plötsligt öppnas hissen lite längre bort och en äldre dam kommer ut tillsammans med en kypare och hennes vännina som stöd. Hon hade lite svårt att gå och hon såg inte ut att må så bra. Så Jules ställer sig upp och frågar om damen mår bra, och säger att hon är läkare. Damen var lite generad så hon sa att hon mådde bra men kyparen indikerade att så inte var fallet. Vi satte ner henne i en stol vid vårt bord, eftersom det var närmast. Kyparen höll hennes hand och Hans pratade med henne och höll henne lugn och sa att hon inte hade någon anledning att vara generad. Jag älskar att se Jules "i action", hon är så otroligt duktig med patienterna. Jules frågade frågor som "Vad heter du? Vet du vart vi är någonstans? Vet du vilken dag det är? Vilken månad? Vilket år?" Men hon visste inte. Hon visste sitt förnamn men inte det andra. Damen sa att hennes högra hand var lite bortdomnad. Jules bad henne lyfta båda armarna rakt ut framåt, men hon kunde inte. När Jules höll upp hennes händer och sedan släppte taget föll den högra ner. Vi förstod att hon höll på att ha en stroke, för när vänstra delen av hjärnan inte fungerar helt påverkar det högra sidan av kroppen och vice versa. Hon gick tillslut med på att ringa en ambulans. Man märkte att hon snabbt blev sämre och sämre. Vid detta laget var hon så förvirrad att hon inte kunde sitt efternamn. Hon svarade bara: Jag borde veta det, eller hur? Ambulansen kom efter ett tag, när de skulle lyfta upp henne på båren var hennes högra ben helt förlamat typ, det låg jättekonstigt och hon kunde inte röra det. Medan de lyfte in henne i ambulansen ringde Jules till sjukhuset hon skulle till, hon har en kompis där och sa att hon skickat en patient till henne.

En dag i början av min tid här kom vi på en slogan till mig, "I bring the wierd", vilket har stämt under hela tiden. Redan andra dan var det bilkraschen och massa andra saker som inte händer ofta alls innan jag kom. Så detta var ännu en gång jag "brought the wierd".

Vi åt vår mat, jag tog en sandwich med grilld kyckling, avokado och mer. GOTT!! Till det drack jag rootbeer, vilket jag aldrig smakat förr. Men det var gott! Vår servitris slutade inte tacka Jules, men det var ju bara bra att vi var vid rätt plats vid rätt tid. Jules pratade med kyparen som hade hjälpt till och sa att han gjorde ett bra jobb, vilket han gjorde. Damens vännina ville att hon skulle åka hem, men kyparen var tydlig med att något var fel. Som tack för hjälpen fick vi gratis efterätt. Världens godaste chokladcheescake med grädde.

Efter det åkte Hunter och Helena skridskor medan jag och Jules gick runt och shoppade lite, jag köpte en kjol, en vanlig vit kofta och en annan vit grej, som jag inte riktigt vet vad det heter. Som en kofta utan ärmar och utan knappar. 

På vägen hem från Houston satt jag, Hunter och Helena i baksätet och var allmänt konstiga. Vi hade kul.

Jag är väldigt trött så nu ska jag sova, ska upp om sex och en halv timma.

Godnatt! Godmorgon Sverige! Saknar er där hemma! <3

Rubriken här är namnlös, men inte min fisk! Kanske..

Jag bröt ihop lite igår. Jules kom in på mitt rum och vi pratade om ingenting typ. Så började jag berätta om dagen och brast ut i tårar. Sen gick det inte att stoppa dom. Allt kom på en gång typ, främst att jag inte mådde bra, hade världens huvudvärk och kände mig (känner mig fortfarande) skakig och virrig typ, jag frös också. Och att allt är så nytt och på topp av allt det här med mammans död. Så vi satt och pratade, först med Jules och sen med Hans och sen med Jules igen. Jules erbjöd mig att ta ett varmt bad i hennes stora badkar, hon ville verkligen att jag skulle äta nåt, erbjöd mig chokladkaka och soppa och nåt att dricka och allt sånt. Men jag var verkligen inte hungrig. Jag mådde verkligen inte bra igår. Jag hoppas att jag inte håller på bli sjuk. Det kan bero på influensasprutan jag tog, man kan tydligen bli lite småsjuk av den.
Sen kom Helena upp och gav mig en kram, så söt är hon!

Idag var skolan väldigt tom. 285 pers var sjuka i influensan i måndags, och jag vet inte hur många dom är idag, men betydligt fler. På engelskan var vi typ 11 stycken. Jag har hört att om 3 personer till blir sjuka och är hemma från skolan ska de stänga av skolan i en vecka. Vet inte om det är sant dock. Men skolan var ännu tommare idag, för väldigt många elever var på begravningen av hennes mamma. Jag ångrar att jag inte gick, men visste inte vart det var eller vilken tid eller nåt sånt. Här är det ett sätt att visa att man bryr sig, även om man inte känner personen så väl. Så jag hade velat gå även om jag inte känner henne så jättebra. Vi sitter tillsammans på lunchen ibland bara, och har träffat henne på footballmatcher.

Jag mår bättre idag, men är fortfarande skakig och kall och lite virrig. För att lätta upp sinnet lite tänker jag dela med mig av en lite pinsam grej jag sa i början av tiden här. Jag skulle göra mig ett mellanmål, en toast med ost och skinka, och står och försöker skära osten.
Jag: "I'm really bad att cutting cheese."
Hans skrattar och säger: "Excuse me?"
De alla börjar skratta. Jag fattar ingenting och upprepar:
Jag: "I'm really really bad att cutting cheese.. Will you help me?"
Hans småskrattar och säger: "I don't think you want help with that... Hunter, will you tell her what cutting cheese means?"
Hunter: "Well, basically it means...releasing gas.... I think you meant slizing cheese"

Vi skrattade åt de ganska länge och det har skämtats om litegrann med.. :P

Och jag och Jules kom nyss på namn till min, Hunters och Helenas fiskar! :D Jag berättade för dem om namnsdagar som vi har i Sverige, och de tyckte att det var en rolig tradition. Så idag när jag och Jules satt i min säng och pratade om dagen och sånt kom hon på den brillianta idén om att döpa fiskarna efter det namn som firas på våra födelsedagar! Vi kollade upp det och det slutgiltiga resultatet blev:

Min fisk: Björn
Hunters fisk: Salomon
Helenas fisk: Torkel

Vet inte vad de tycker om att döpa sina fiskar till det. Hunter skrattade men jag har inte kommit med nyheten för Helena än. ´

Nu måste jag verkligen plugga. Har överdrivet många frågor att svara på i historian och så har jag en Business leadershipläxa också. Jag var på mitt första DECA-möte idag. Det pratades om vad DECA är och vi valde officers och det var allt för idag. Vi är cirka 200 medlemmar egentligen, men det var bara typ 50 st där. Men jag tror att DECA kan bli jättekul! Vi ska åka på olika resor och tävla och så! :)

Nu ska jag plugga, Puss på er <3

R.I.P

Som ni kanske vet så dog Patrick Swayze i förrgår natt. Idag på historian kollade vi på slutscenen i "Dirty Dancing" när han och "Baby"(Jennifer Grey) dansar till "The time of my life". Den filmen är en av mina favoritfilmer och jag är säker på att jag inte är ensam om att säga att han verkligen var en talang. Det känns som att alla talanger dör bort nu de senaste åren. Heath Ledger, Michael Jackson och nu Patrick Swayze till exempel.. Det finns självklart fler som jag inte har nämnt. Men nån gång är det ju allas tur.

Dagen har varit väldigt sorglig. Jag vill inte nämna några namn men en tjej i min skolas mamma dog i måndags kväll. De satt och åt middag och från ingenstans så kollapsade hon bara. Hon hade en aneurysm, med andra ord ett artärbråck, bakom ögat som täppte till artärerna i hjärnan, vilket gav henne en stroke. De visste inte om någonting utan allting kom som en chock. De jag umgås med mest kände den här tjejen sedan barnsben och de var med på sjukhuset och allt. Så de var såklart väldigt ledsna. Jag känner inte ens hennes mamma, men var väldigt nära att börja gråta jag med. Kan inte förstå hur det skulle kännas att förlora ens mamma, pappa eller annan familjemedlem. Jag skulle dö själv. Kanske inte fysiskt men psykiskt. Jag skulle förlora mitt liv eftersom mina föräldrar är en så stor del av mitt liv. Jag hoppas att tjejen från min skola och hennes familj kommer kunna gå vidare med sina liv så småningom. Jag kom att tänka på min mormor som dog 2004. Jag saknar henne. Jag önskar att jag hade fått lära känna henne bättre. Och för Olga och Majkens skull med, de kommer aldrig få träffa sin mormor.

Som sagt så har dagen varit sorglig, jag har tänkt väldigt mycket. Som ni kanske märker.

Jag har haft världens huvudvärk idag med, och jag fryser ihjäl. Det känns som att jag är svag i hela kroppen. Jag hoppas verkligen att jag inte håller på bli sjuk.

Jules var på nationell tv idag. Tänkte bara berätta det.


Hallå från andra sidan Atlanten :)

Just nu gör jag läxor. Har två prov på torsdag. Dagen har varit bra! Vissa lärare kommenterade om gårdagens föräldramöte, Jules kanske ska fixa så att vi kan bli certifierade i Hjärt- och Lungräddning på anatomin. Hon kanske ska komma och föreläsa med. Jag pratade med min mytologilärare en stund innan lektionen, han kunde inte sluta påpeka att mina värdföräldrar var "awesome!" och roliga och allt vad han sa. Och jag kunde inte göra mer än att hålla med :)

Mycket i min skola handlar om T-shirts. Låter sjukt, men det är sant. Är du med i en sport får du en T-shirt med sporten och skolans logga på, är du med i en klubb får du en T-shirt, du kan ha T-shirts med bara skolans namn eller "Cavs" på. Cavs är en liten förkortning av Cavaliers, vilket betyder riddare ungefär. Man kan ha T-shirtar med olika colleges på, Texas Longhorn T-shirtar är populära, vilket också innefattar UT T-shirtar som också är populära. Många har batik över hela T-shirtarna. Och donerar du blod den 21:a så får du, gissa en gång. En GRATIS T-shirt! Som sagt, alla har dom här, oavsett utseende.

Idag efter dansen när jag var påväg till lunchen stannar två tjejer upp mig och frågar om de får ta lite kort på mig för skolans mode tidning. Så jag sa glatt ja och log stort på bilderna som vanligt. Jag hade på mig en skjorta, vanliga jeansshorts och jesussandaler. Så förstår inte riktigt vad som var så speciellt med det, men jag får väl hålla utkik över denna modetidning. :P

Varje dag när klockan ringer och man ska börja första perioden ställer vi oss upp och rektorn läser upp the Pledge of Allegiance genom högtalarna, och vi läser med henne. För er som inte vet hur den låter, här kommer den:
"I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."

En sak som är speciellt med Texas är att vi är den enda stat som har en pledge för staten också. Så efter "the pledge" läser vi "The Texas Pledge", vilken låter såhär:
"Honor the Texas flag; I pledge allegiance to thee, Texas, one state under God, one and indivisible."

Och för er som inte vet vart Austin ligger, här kommer en karta. Austin är vid stjärnan.


Influensaspruta!

Snart ska jag sova, har lovat mig själv att komma i säng lite tidigare ikväll, så att jag inte är en zombie imorgon. Idag har varit en bra dag, fast har varit väldigt trött. Skolan var relativt lugn idag, vi tog bilder med våra pinnhålskameror (eller vad de heter) och framkallade i mörkrum.

Jag hade inte överdrivet mycket läxor idag heller, hade gjort de flesta i helgen. Det var skönt.

Dagens höjdpunkt måste jag säga var kvällen. Först gjorde jag och Jules en chokladkaka med chocolate chips i och sen var det dags för influensa sprutorna! Jules visade en på Hans först och sen gav jag en på Jules. Det var jättekul! Och hon sa att det inte kändes, vilket jag tar som ett gott tecken. Och mamma och pappa, jag stack mig inte ;P Efteråt skrev jag på papper att det var jag som gav den. Jag ska få ge fler på kontoret också.

Jules och Hans var på föräldramöte för mig idag. De var tvungna att springa mellan alla mina klassrum så de sa att de förstod att jag var lite lost första dan... De pratade enskilt med lärarna efter själva mötet också och fick väldigt positiv respons om mig, vilket jag blev glad över :)

Just nu målar jag mina tånaglar, Jules har en enorm låda full så jag norpade litegrann :)

Godnatt Sverige! Eller godmorgon för er, eftersom klockan är 6 hos er :P

Godnatt Sverige!

I eftermiddags åkte vi till Helenas gympa tävling, hon gjorde bra ifrån sig! Efter skulle vi äta på restaurang med de andra gymnasterna och deras föräldrar, men de blev strul. För de första var vi alla lite för hungriga och när jag, Helena, Hunter och Jules kommit in säger de att de låst dörrarna och inte kan servera oss mat eftersom dom höll på stänga. Så Hans var utestängd och vi fick inte äta fast vi var med det andra sällskapet. Dom hade till och med sagt att de väntade på oss. Men efter lite prat, lite tårar och sånt så fick vi till slut äta.

 

I bilen på vägen hem ville Helena springa hem sista biten, bara runt sista kurvan. Herregud vad vi skrattade. Hon sprang med sina små fötter barfota exakt till takten till musiken vi hade i bilen. Och vi körde precis bakom henne. Jag grät! I floder. Låter inte sådär jätteroligt när man återberättar det men oj vad kul det var.

 

På nyheterna snackar dom mycket om regnet, dom är väldigt entusiastiska över det samtidigt som det kan bli översvämningar och sånt. Det har inte regnat här på ett och ett halvt år. Så kan förstå att de tycker det är bra med regn nu.



Lite bilder från anatomiklassen i torsdags då vi skulle rita en cell genom att likna det vid nåt annat, vi gjorde skolan med golfbilar, footballplanen, parkeringen, skolan och så.





 

Nu ska jag sova, klockan är 01.00 här. Godnatt Sverige!


"Swedish crowns? Like the ones you put on your head?"

Det spöregnar ute. Första gången på evigheter tydligen.

Jag kom hem från skolan för ett tag sen, har ätit ett äpple och lite Oreos som snack. Dagen har varit intressant. Dagen började med Business Leadership, vi hade som läxa till idag att göra posters där vi med bilder skulle visa våra styrkor och svagheter inom skolan, hemmet och i samhället. När jag sätter mig ner vid min bänk säger tjejen bredvid mig (på ett sätt som antyder att hon vet bäst) att vi bara skulle göra våra svagheter. Jag sa att nej, vi skulle göra både och. Så frågar hon läraren lite senare, och gissa vem som hade rätt? :P Jag! :) Det roliga var att halva klassen trodde att vi bara skulle göra svagheterna. Lite komiskt att de som har engelska som modersmål och allt gör fel. Samma sak med test och sånt, jag ser på alla andras prov bredvid mig att det står typ 85, 83, 90 osv, medan jag får 100 :P Inte för att skryta eller så, tycker bara att det är komiskt.. Vi hade ett popquiz i Business Leadership också. Jag har bestämt mig för att gå med i en klubb som heter DECA, många av de som går i Business Leadership är med där. Man lär sig mycket om arbetslivet och sånt, som alltid är bra att veta! :) Sen tävlar man tydligen i nåt, vilket jag inte riktigt listat ut än :P

Vi hade prov i Health idag också.

På US History hade vi ett prov också, som vi faktiskt visste om innan, enormt prov som tyvärr inte gick så bra. Kändes som att han ville sätta dit en typ, för han hade frågor om de minsta detaljerna inom allt vi hade att memorera. På historian sitter jag vid ett bord med lite speciella människor, t.ex. abortion/marijuana girl, som vi kallar henne här i huset. Jag sitter med henne, två tjejer till som är lite speciella och två trevliga tjejer. De skumma började snacka om hur mycket de hatar sina föräldrar, att nåns mamma var en b**** och att pappan va nåt annat, att pappan försökt skjuta mammans nya kille, att de inte bryr sig, att nåns mamma satt en gps-sändare på dotterns mobil etc.. Jag och den trevliga tjejen sitter där helt chockade. Vi diskuterade det lite efter klassen.

Digital photograpy är riktigt roligt! Vi sitter mest och pratar hela lektionerna, förra gången poppade vi popcorn och idag tänkte vi beställa pizza (dom kör den till klassrummet man är i t.o.m) men vi hade en vikarie så vi fick inte.

När jag skulle gå på bussen idag möttes jag av en ganska välkänd vid det här laget "Creepy guy". Han säger: "Heeey Lydia! You look really pretty today. You look soo good in pink!" Usch! Nu måste detta få ett slut. Jag kan inte göra så mycket mer än det jag redan gjort. Jag vill inte säga det direkt till killen att han kan dra åt ...

En kille på bussen pratade med mig om Sverige idag. Han var inte den mest klyftiga personen kanske.. Han frågade typ om hur de va där, om vi lever på IKEA, om det finns IKEA butiker överallt. Sen sa han nåt som fick mitt att brista ut i skratt. Ungefär såhär såg vår konversation ut:

Killen: "What kind of dollars do you have in Sweden? Like swedish dollars?"
Jag börjar skratta
Jag: "No, we don't have dollars in Sweden."
Killen: "What, you only have like coins?"
Jag: "What? What do you mean?"
Killen: "I mean, you don't hade like dollars? You just carry around a bunch of coins all the time?"
Jag: "No, our currency is Swedish crowns"
Killen: "Swedish crowns!? Like the ones you have on your head?"

Och så vidare...


Igår gjorde vi en jätterolig grej på anatomin, vilket var att tejpa fast små lappar med kroppsdelar på sin partner. Resultatet såg ut såhär:
















Wakeboard

Igår åkte vi till en sjö som jag inte minns vad den hette. Vi hyrde en båt med förare och åkte wakeboard, denna gång kom jag upp. :D Jag tror att det beror på att föraren var lite bättre för denna gången var det jättelätt att komma  upp. Hans lärde sig hoppa också.

Efter wakeboardingen åkte vi en sväng förbi Jules kontor, för hon tog sig tid till två patienter även om de var helg. Hon visade mig hur man gav sprutor och sa att nästa gång skulle jag få ge en själv :D Det såg jättekul ut! Jag längtar! :D Jag pratade en stund med hennes patienter och dom sa att hon var den bästa läkaren dom nånsin haft, att hon var underbar och så vidare. Det kan jag förstå. :)

Denna veckan ska vi ha "Dress like a nerd day" i skolan. Det är lite roligt, en dag varje vecka har vi såna dagar. Vi har haft "Dress in your 80's workout outfit" och "Wear your pyjamas to school day".

Här kommer några bilder från igår och från rådjuren. Tyvärr blev det ingen på själva rådjuren. :P


Här är en bild på när vi matar rådjuren, som inte syns här..

Hans hjälper mig första gången.

jag står! Hans i bakgrunden :)

Helena och Hunter



Hans


deer

Idag har vi varit på middag hos Jules föräldrar. De har jättefin utsikt från sin balkong och hennes pappa Tim frågar om jag vill se när han kallar in rådjuren. (Det finns massor med rådjur här, som springer runt på gatorna och så) Iallafall så tar han fram en burk med torkad majs och skakar den och så kommer det först kanske 5 stycken, sen kommer det fler och fler och fler. Vi räknade och de var 18 st. Små babys och lite större. Jättehäftigt. Vi matade dom.

Inne kändes det som att jag var på en visning på ett museum. Tim jagar mycket, så han har uppe horn och uppstoppade fåglar och så i huset, jag säger inget om det men iallafall så fanns det en historia bakom varenda fågel eller rådjur eller svin. Han visade mig ett helt enormt svin som inte var särskilt fint... Största gapet jag sett. Det fanns fortfarande kvar loppor och sånt, dött då men iallafall. Som blev kvar när de stoppade upp den. Usch.

Han berättade också om förr i tiden då det bodde indianer precis där de bor. Från balkongen kunde man se spår av dom. Det var coolt att höra om.

Nu ska jag sova, good night! Slepp tight!


God morgon

Jag har varit uppe i en timme nu, sen klockan 9. Nu ska jag gå ner och äta frulle. Såg nyss att jag blivit taggad i hemska bilder på facebook. Jag märkte inte att jag blev fotad och jag ser supertrött ut.

Här kommer några bilder från anatomin. Om ni undrar över vissa kläder var det "Wear your pyjamas to school day". :P


Jag, Sidney, Kate

Sidney

Jag, Sidney, Brooke

Sidney, Brooke, Jag

Brooke

Alison, Jag, Sidney


Som sagt ser jag vääldigt trött ut på alla bilder, och de va jag med. Saknar er där hemma! <3

Marabou

Jag kom på ett par roliga frågor jag fått nu.

En frågade om jag vet vad facebook är för nåt. En annan berättade att hon var allergisk mot nåt, så frågade hon om jag visste vad allergisk var? om vi hade allergier i Sverige.

Det här är den bästa. Jag pratade med en kille och han berättar att han känner nån från Sverige. Så säger han: His name is Peter, do you know him? Haha! Så jag spelade med och säger: Yes I know him! He's got brown hair right!? About this tall? (illustrerar) och han gick på det till en början haha.

Alla här säger "Y'all" och igår när jag pratade så kom det från ingenstans "Where are y'all going now?" hahaah!! Det lät skumt i min hjärna men ingen reagerade. Jag kommer verkligen ha accent när jag kommer hem. Jag tycker dock inte att folk pratar så överdrivet bonnigt här. Det ska vara cowboyen i min engelskaklass då..

Det är mycket här som jag trodde skulle vara annorlunda. Alla säger att ungdomar här har på sig jeans och t-shirt konstant. Men folk har midjekjolar, söta små skor och allt sånt. Jag är i seriöst behov av nya kläder. Vi var precis i gallerian, som är som en anläggning utomhus med massa affärer. Jules skulle köpa glasögon så vi följde med som smakråd, jag kom att tänka på mamma som velat kolla glasögon med mig i ett år typ. Jag köpte ett par shorts, inte jättefina men jag behövde och jag hittade inga andra. Och musiken trodde jag skulle vara mycket country. De lyssnar på normal musik, men ett par countrylåtar har man väl hört. Några som är populära är Big green tractor och I wanna kiss a girl. Alla tjejer är galna i Miley Cyrus låten Party in the USA

Jag äter Marabouchoklad just nu, så otroligt gott!

Ikväll ska vi kanske gå på bio, får se :)


Football!

Jag kom precis hem från football matchen! Superkul! Fast matchen var försenad en timme på grund av blixtar och så. Vi vann med 42-21. Det här blev den 32a matchen vi vunnit i rad. år skola är grym! Nu är jag trött. Klockan är nästan 2.

Idag i skolan var det pep rally, vilket är när alla träffas i aulan och the cheerleaders kör sin rutin, cavalettes dansar, bandet spelar och lärarna presenterar footballspelarna och lite annat sånt. Vi fick sluta skolan typ en timme tidigt för det.

Dansen är rolig, min lärare är underbar. Mina muskler är väldigt ömma nu bara, vi har stretchat ännu mer. Jag måste bestämma mig också vad för sport jag vill göra på fritiden här. Jag har faktiskt ingen aning. Kanske ska ta danslektioner. Eller Hans föreslog simhopp. Eller typ fotboll, volleyboll, basket.... Min skola har alla sporter man kan tänka sig.

Creepy killen fortsättter att vara creepy, även om jag är lite elak mot honom, svarar kort och bara om han frågar mig nåt. Annars säger jag inget till honom. Borde inte det säga allt? Jag vill inte prata med honom. Han är läskig.

Det var nån cowboy-kille idag också som började snacka om att han ville att jag skulle komma och titta när han kör rodeo. Han sa också att han ville hälsa på mig i Sverige. Jag känner inte snubben, han var lite skum. Jag har träffat många jättetrevliga människor i min skola, men det går också en del skumma. Och av nån anledning ska de börja prata med mig. Kanske för att jag är utbytesstudent. :P

På måndag är det Labour day, vilket innebär att vi är lediga från skolan. Då blir det waterski! :D Och jag SKA komma upp den här gången!

Det känns som att jag har massor jag vill skriva här men kommer inte på nåt nu, är nog för trött.

Godnatt på er alla där hemma i Sverige! (Även om klockan är 9 på morgonen där..) Saknar er! <3



Schema

Nu är mitt schema färdigt. Efter många(!) besök hos min counselor har jag fixat så att mitt schema förbättrats otroligt mycket. Jag funderar på att ge henne blommor eller nåt för att hon varit så hjälpsam. Nu ser mitt schema ut såhär:

A dagar
Business leadership
Health
US History
Digital photography

B dagar
Anatomy and Physiology
Mythology
Dance 1
English 3

Jag hade dans idag för första gången! Det är dance 1 så det blir nog inte så avancerat men vi stretchade mycket och det är ju alltid bra att hålla sig smidig :P Det var jättekul dock, min lärare verkar jättebra och lite sträng men snäll, vi får lära oss på riktigt från grunden. Hon är väldigt ung och verkar rolig. Jag börjar hitta bättre i skolan nu iallafall, och nu måste jag verkligen lära mig för det är lite pinsamt att fråga om vägen när det gått en vecka redan.

Jag åt lunch idag (pizza..), köerna är otroligt långa så jag är inte så duktig på att ställa mig och vänta. Och jag är lite för lat på morgonen för att fixa iordning nåt. Jag brukar mest sitta med på lunchen och prata, äta ett äpple eller nåt, men nu börjar jag äta med. Jag utan mat går inte ihop. Jag märker att jag gått ett antal kilo sen jag kom hit. Värmen gör att jag inte är lika hungrig tror jag. Men jag börjar sakta men säkert få tillbaka matlusten, vilket är bra. :)

Vi debatterade på mytologin idag med. Jag kom på en grej från förra gången med abort.. När en kille stod och pratade, han var för abort och skulle måla upp ett scenario så pekar han på en tjej, en annan utbytesstudent från Frankrike, och säger "Låt oss säga att du ville göra en abo...." Sen tvekar han och säger "Eller nej" och pekar på mig och säger "Om Du skulle vilja göra en..". What!?!?!? Varför ändrar han sig från henne till mig för!? Skulle jag med större chans göra en abort än henne eller vadå? Varför pekar han på mig av alla tjejer i klassrummet? Iförsig satt jag på en bänk rätt nära honom. Hoppas det var därför. Men han kunde ha hållit fast vid franska tjejen. Jag tycker det var lite ohyfsat. Men men.. Alla började skratta och det var andra som också tyckte han uttryckte sig konstigt, märkte man. Iallafall så debatterade vi idag igen, om legaliseringen av marijuana och efter det om homosexuellas rättigheter. Tjejen jag skrev om som tyckte att man hamnade i helvetet om man gjorde en abort tyckte att marijuana skulle va lagligt, och det debatterade hon om livligt. "Det är inte alls ohälsosamt, det är faktiskt jättebra för det här och det här och det här och george washington gjorde det och einstein och man blir faktiskt inte så konstig av det, utan det enda som händer är att....."

ALLA, och då menar jag verkligen alla, kommenterar mitt hår. Idag på skolbussen hem sa en kille att det såg ut som snö och att han undrade hur det skulle se ut om jag blekte det. Har fått kommentarer om mitt hår av varenda amerikan, känns det som. Till och med vissa lärare...

Jag pratade med min Anatomy and Physiology-lärare idag efter lektionen. Vi ska egentligen dissikera en katt på lektionen men det tänker jag aldrig göra. USCH! Så jag pratade med henne och jag ska få göra en annan uppgift istället. Phuh! Annars hade jag bara hittat ett annat sätt att slippa den lektionen...


Hey sweden

Nu ska jag sova, klockan är ganska mycket. Idag hade vi redovisning i US history, Jag pratade om Benedict Arnold. Det gick bra. Det är rätt konstigt, jag har inte riktigt tänkt på detta förut. Men tänk för de ungdomar som bor här och har växt upp här. Det här är deras vardag, footballmatcher, maten här, high school, sättet att vara. Om en utbytesstudent skulle komma till min skola i Sverige så skulle ju han/hon känd som "utbytesstudenten från .....". För människorna i min skola är jag den svenska tjejen. De här ungdomarna har ingen aning om vart Sverige ligger, hur det är att leva där eller någonting. Och det är allt jag nånsin vetat. Där jag har min familj, mina vänner, mina vanor och vår kultur. Och här betyder det ingenting. För mig gör det ju det. Men dom har ingen aning om mitt liv i Sverige. För dem är jag bara en blond tjej från nåt land med god choklad som ligger i Europa, tror jag? :P Är mitt hår min naturliga hårfärg? Är Sverige samma sak som Schweiz? Pratar vi engelska som modersmål i Sverige? Har inte vi jättegod choklad i Sverige? Får inte vi dricka alkohol när vi är 12 år i Sverige? Ligger det i Europa? Var svenska svårt att lära sig? Det här är frågor jag fått av folk i min skola.

Och tänk för min värdfamilj, det måste va jättekonstigt för dom att bara ta in en främmande ungdom i sitt hem. Inte veta hur jag är, om jag passar med dom eller någonting. Som tur var trivs vi ihop, men det kan man ju inte va säker på innan. Alla pratar om hur modig jag är som åker, men dom är ju också det. Det är ju ändå ett rätt stort antagande för dom.

Oj, det var inte meningen att bli så djup haha :P

Jules och jag satt och pratade en stund på mitt rum om lite allt möjligt. Jag visade henne lite bilder på min dator. Hon berättade om hur hon och Hans träffades (så sött!). De är så otroligt gulliga tillsammans, de är verkligen kära i varandra. Där påminner de också om mina föräldrar, som är som nykära även fast de varit gifta i 23 år.

Vi har diskuterat creepy killen, och Jules och jag har kommit fram till att jag måste bli lite elak, så att han ger upp. Helena är tydligen väldigt bra på att vara elak mot wierdos och creepy människor. Så jag tar råd från henne. Vi kom fram till en väldigt bra idé under middagen men den berättar jag inte här. Men fy vad vi skrattade, jag grät i floder.

Saknar er där hemma! Hoppas ni har det bäst! <3

Texas, Sparky, Sven......?

För ett tag sen kom jag hem från skolan, har tagit ett litet snack och snart ska jag göra mina läxor. Mitt schema har varit ett litet problem, har träffat min counselor ett antal gånger om man säger så. Hon är väldigt hjälpsam, vill att jag ska få det jag vill eftersom jag bara är här i ett år. Dansklasserna är egentligen för fulla. Men jag gick och pratade med läraren, hon ville tänka på saken och berätta för min counselor vad hon kommit fram till. Detta var i fredags. I morse när jag träffade counselorn hade dansläraren inte sagt ett ord till henne. Så hon mejlade dansläraren och när jag kom tillbaka under lunchen så hade hon fått svar. JAG KOM IN!! :D Wiie! Så nu slipper jag teatern där vi typ leker lekar och ritar och stretchar och gör high five med läraren.. Nu är det bara för mig att lista ut vad jag ska göra med Debate. Jag fick några alternativ i fredags vad jag kunde byta till. Och när jag äntligen bestämt mig för att ta AP Psychology säger hon att den är full, och mitt andraval film production också full. Och vissa fanns inte ens. Så nu måste jag välja mellan typ spanska AP vilken är svår, spanska 2 som är för lätt, algebra 2, business leadership och typ journalism. Hmm decisions decisions..

Jag satt ganska länge igår och gjorde läxor, först engelskaläxa vid poolen och sen hade jag en enorm anatomiläxa. Men jag gjorde klart den. Och när jag kom till lektionen idag blev lärare helt förvånad att jag gjort klart den, den skulle tydligen inte vara inne förän på fredag, så hon tror nu att jag är värsta pluggisen som gör allt en vecka innan de ska va klart. :D Det visade sig vara bra, för under resten av lektionen var hon väääldigt trevlig.

Det finns en kille i min skola som är creepy, han åker samma buss som mig hem. Först verkade han vara trevlig, men visade sig vara väldigt skum. Han började snacka om att han alltid velat åka till Sverige, och att han hört att tjejerna där är snygga. Så lägger han till kommentaren: And they are! Usch. Sen ska han alltid hoppa upp framför mig i skolan och följa mig till mina klasser. Han frågade om jag skulle på footballmatchen. Jag svarar: Ja det tror jag, ska du? Och han svarar: Only if you go, I'll go. Jag tog inte skolbussen i torsdags och fredags för jag gjorde annat, och idag när jag träffade honom i kaferetian säger han : Where have you been? Are you avoiding me? Usch jag vet inte hur jag ska skaka av mig honom, han är överallt.

Jag måste bara säga att folk här har väldigt annorlunda värderingar och åsikter än vi har i Sverige. Vissa människor iallafall. I skolan idag på mytologin skulle vi debattera om ämnet abort. Och i min grupp skulle vi vara objektiva, alltså i detta fall se frågan från båda perspektiven. Men folk i min grupp visade TYDLIGT vad de tyckte ändå. En tjej började snacka om att "If you're doing the dirty you have to accept the consequenses." The dirty.... och så börjar hon säga att hon är sååå emot det och att man kommer till helvetet om man gör en abort. Hur vet hon det? Har hon varit i helvetet själv och har bevis för det? Jag vågade inte ens säga vad jag tyckte för jag var rädd att bli slagen i ansiktet. Okej kanske inte riktigt men jag var tydlig med att säga både för och nackdelar...

Jag och Jules diskuterade lite när hon kom hem från jobbet, och hon är så lik min mamma! Hela familjen är rätt lik min, vilket jag tror kommer göra det lättare för mig om jag får de svårt det här året.

Jag har inte döpt min fisk än. Jules och jag diskuterade om vi skulle döpa dom efter städer eller platser. Hon tyckte att Hunter och Helenas fiskar skulle heta typ Stockholm och jag tänkte döpa min till Texas. Fast han ser ut som en Sparky. Jag pratade med Malin på msn nyss, och hon kom på brillianta idén om ett typiskt svenskt namn. Typ Sven. Det skulle passa med. Lilla Sven. Hmm. Kom gärna med förslag :)

Här är en bild på min lilla Sparky, Texas, Sven. Han kanske kan heta Longhorn, som i Texas Longhorns, footballlaget.


RSS 2.0