Julen

Julen var mysig, vi firade hos Jules föräldrar. Vi packade bilen proppfull med presenter och hund och så åkte vi dit. Vi åt mat, öppnade presenter och sedan gick vi i kyrkan. Jag fick massa söta saker, fick bland annat ett James Avery armband med två berlocker, en från Hunter och Helena som var ett hjärta där det står "Big Sister" i, samma som den jag gav Helena fast hon fick "Little Sister", och en med Texas med ett hjärta i. Så sött! Fick också massa annat som plånbok, texaströja, lite badgrejer från Victoria's Secret, halsband etc. Min familj här blev glada över sina presenter med :) I kyrkan kunde vi inte sluta skratta, vilket var jobbigt för vi försökte verkligen att inte göra det. Jag kommer inte ens ihåg vad som var roligt, men roligt var det!

Vi sov över och dagen efter, på juldagen, öppnade vi stockings och åt som en lunch/middag där Jules pappa glatt tog fram "this really good pickled herring! It is super good! Kind of sweet". Detta var då sill, men god var den inte riktigt. Jules spydde nästan, haha inte riktigt men. Det var julen kortfattat, jag ska sova nu är trött.

Hoppas eran jul var mysig med!

Lagade svenska köttbullar idag haha :P


Helena

Mein leittle sistör Helena och jag :)

Jules och hennes ängel som Helena gjort.

Hunter

Jules föräldrar, Tim och Charlene fick en räv för Tim gillar att jaga..

<3


Hmm... Tror jag skulle likna ett djur av något slag....


Hans :)

Nu ska jag sova,
Nighty night! Sweet dreams <3

GOD JUL ALLIHOPA! <3

Nu ska jag sova, tänkte bara säga GOD JUL! :D

Idag var jag och Grace och Cara och shoppade i Barton Creek Mall. Jag hittade en julklapp till min värdfar och lite grejer till mig själv på Forever 21. Sedan åkte vi och bowlade. Det var jag, Grace, Cara, Ben, Stephen, Cole och Catherine (inte min Catherine utan Cole's flickvän). Vi åkte först downtown till UT campus där det finns en bowlinghall men den var stängd så vi åkte till ett annat ställe istället. Varje gång jag är och bowlar så heter alla något roligt typ, och denna gången, precis som förra gången, så hette jag Swedish Fish. Lite komiskt att alla refererar till Swedish Fish när de hör att jag är från Sverige och jag har aldrig ätit det godiset förut!

Någon gång, kanske under lovet, ska jag hänga med Cara och lite folk och klättra i berg! :D Ska bli kul! Och jag har massa människor jag sagt att jag ska shoppa Winter formals klänningar med; Lexie och gänget (fast det blir nog inte av), Catherine, Kirstinia och Grace och Cara. Blir många klänningar jag kommer ha på mig på winter formals! ;P

Nu ska jag sova, Hunter och Helena låg i min säng framtills nu och Helena somnade men jag bestämde mig för att bära in henne i hennes säng, annars hade det slutat med att Hunter tagit all plats i sängen haha. När vi skulle lyfta henne så knuffar Hunter henne av sängen dock! Stackars Heleni. Så säger han "det var inte mitt fel, jag trodde lydia skulle ta emot". Men iallafall, nu är min säng tom och nu ska jag sova.

Godnatt! God Jul! Hoppas ni alla har en underbar julafton och juldag! ENJOY LIFE! <3

Crunchy

Okej, familjen har fått hur många julkort som helst. Bland annat fick vi ett från grannarna som har massa barn vars namn börjar på C. Hunter och Helena skulle säga alla namnen, och de glömde bort en killes namn, så de sa att hans namn var Crunchy. Det roliga är att jag trodde på dom! Så jag har gått runt och skämtat om Crunchy och varit helt "How can they name their kid Crunchy!? Poor kid!". Ikväll när jag satt med mitt te och Hunter med vatten så berättade han att hans namn inte egentligen var Crunchy, haha ett gott skratt blev det där. Jag är arg att han sa nåt dock, tänk va roligt det hade varit om vi typ varit hemma hos dem och jag presenterar mig och säger "Hi! You must be Crunchy!" Hahah!

Det var bara det jag ville berätta, ska sova nu snart. Det känns inte som att det är jul snart. Jag tror inte att min kropp och min hjärna kopplar det riktigt när det är jul om två dagar och det inte är iskallt ute. Om två dagar är det julafton och vi går runt i linne. Idag var det runt 20 grader. Jag, Hans, Hunter och Helena gick till golfbanan och slog iväg lite bollar. Var skoj.

Jag måste bara säga att jag är helt förälskad i Texas! Jag vet ju inte riktigt hur det är på andra ställen i USA men jag är helt begeistrad över Austin och Texas. Jag förstår inte hur någon skulle kunna tycka illa om det här stället. Alla är sÅ himla trevliga! Det är som att alla är en stor familj :) Jag är så oerhört lyckligt lottad. Jag har fått komma till Amerika och hittat mig en extra-familj som jag kommer ha kontakt med hela livet. Jag ser framför mig oss hälsa på varandra frekvent. Jag får uppleva high school livet och ta del av en helt annan kultur. Herregud va jag är lyckligt lottad. :) Jag önskar dock att jag kunde sakta ner tiden lite, jag har en känsla över att det kommande halvåret kommer svischa förbi... Jag får ta och njuta av varenda sekund jag har här!

Nu ska jag sova, ha en underbar dag före dopparedan ni i Sverige eftersom ni går upp nu snart. För er i USA, nighty night! Sweet dreams! <3

Dunkin Donuts

Hans kom nyss hem med massa donuts från Dunkin Donuts, MMMMMMM! Jag och Hunter stod vid köksdisken och nästan slet dem ur varandras händer och tryckte i oss. Hehe. Vill inte veta hur många jag åt... :P Men gott är det! Jag kom att undra var namnet Donut kom ifrån. Jag tänkte att det måste ha något med "Dough"(deg) att göra men det trodde inte Hans. Jag kollade upp det och det kommer från "Doughnut", där "dough" är från den gamla engelskans "dag", att knåda eller forma, och "nut" från "knot", en tvist.


Pictures

Jag tänkte ge er en liten uppdatering om vad jag gjort på sistone, och lägga upp lite bilder och så.

I torsdags var jag och Joy hos Allison och bakade.

I fredags så var jag ju och bowlade med Catherine, Dylan, Justin och Ian. Först åkte vi till KFC (Kentucky Fried Chicken) och åt. Kändes inte så jättenyttigt precis, men det var okej. Sedan bowlade vi, vilket var kul men samtidigt jobbigt för jag kände mig som lite påhoppad. Catherine var ju med sin kille Dylan så jag var fast med de andra killarna. Jag gillar verkligen inte Justin, han ska alltid kalla mig sweetheart, darling eller pumpkin. Usch. Sen den andra killen, Ian, var väldigt på hela tiden och frågade om jag skulle gå på winter formals och om jag hade frågat nån än *hint hint med ögonbrynen*. Så frågar han om jag har en pojkvän i Sverige som väntar på mig. Och i bilen hem så lägger han armen om mig och säger "I feel like gravity is pulling us closer together". Jag svarar med att pusha iväg honom och säger "Really? 'cause I feel like it is pushing us further apart." Jag blir så irriterad på de killarna!

Igår lärde Hans mig att skjuta med pilbåge. Idag åkte jag, Hans, Hunter och Helena till ett jättefint ställe. Det var också väldigt varmt idag, så det var skönt. Kändes som typ 25 men vet inte. Stället vi åkte till var som en flod med berg på sidan av, så vi gick rätt mycket, mina ben är väldigt trötta just nu. Vi hittade en grotta vi gick in i, och massa ungdomar var och klättrade i bergen. Kom att tänka på när vi klättrade med zafari ;)

Här är bilder från the Trail of Lights, Bakningen och Idag.




Hans is skipping stenar ,aka. kastar sandwich ;)

Standing on a stubbe

Helena



Sitting on a sten that was helt enorm!

Hans står på the edge of den stora stenen

Inne there is the ingång to the cave

Our skor was all leriga so we gick in the river a little tag

That was alla bilder for nu. Jag hope ni har det bra and are enjoying livet! :D Hehe..

State Matchen Igår !

Igår så var det ju State matchen i football. Denna matchen är en enorm grej här! Bussen med football spelarna eskorteras med poliser framför och bakom och folk står runt vägen med skyltar och sånt och vinkar av dem när de är påväg till Wako, där matchen ägde rum. Matchen sändes på tv också. Alla LT-bilar har målat på rutorna "LT, Let it be three, 3-peat, Go Cavs", etcetera etcetera.

På morgonen försökte jag hitta skjuts, vilket jag inte tänkt på innan dess. Jag tänkte att "alla kommer ju gå så det kommer inte vara svårt att hitta nån som jag kan åka med". Men alla bilar var antingen fulla, eller så skulle de inte gå på matchen för att det skulle vara kallt. Men till slut så slutade det med att jag åkte med Kirstinias familj :) Hon var inte med för hon åkte i cheerleader bussen, men hennes familj är helt underbar så det passade helt perfekt. Hennes mamma sa att det skulle bli kallt så vi stannade och köpte vantar och handvärmare på vägen, tackar för det för det var riktigt kallt där. Det tog runt 2 timmar att komma dit, jag sov typ hela vägen. Vi köpte mat på Sonic på vägen och sen var vi framme vid den enorma arenan. När vi kom dit träffade jag mina kompisar som jag stod med under matchen.

Alla har på sig Lake Travis färgerna, vitt, svart och rött och alla är peppade inför matchen. Football spelarna kommer inspringandes igenom en enorm uppblåsbar hjälm, de springer igenom The Cavalettes som står uppradade och framför dem voltar cheerleadersen. Publiken jublar. Så himla häftigt! Vi vann över den här skolan förra året så de var rätt aggresiva, de ville verkligen ta revansch. Skolans maskot skjuter ut t-shirtar och footballs. Jag fångade en T-shirt, jag har redan en sån men nu har jag två! Coacherna skriker och ser allmänt nervösa och arga ut. I halvlek så spelar banden från båda skolorna och från LT så uppträder The Cavalettes. I tredje kvarten så spelar The Drum Line och alla dansar. Detta var min sista match, kändes så sorgligt! Men ändå så otroligt kul!

Taylor D bröt foten, Taylor W gjorde illa knät, en annan kille spelade med bruten fot och en annan kille gjorde illa sig. Den här sporten är inte riktigt riskfri..

Resultatet slutade med 24-17 för oss, och när klockan tickade till 0 så kutar alla människor på våra läktare ner på planen, verkligen kutar. Så kul var det!! :D FAst helt galet! Jag skulle krama om en kompis bara, så tappade jag bort mina andra kompisar.. Så hittade jag Kirstinia och vi gick runt och kramade om några av grabbarna och så. Och tv är där, och pressen tar massa kort. Football killarna blir intervjuade och många gråter. Vi tog lite kort och så. Dock har jag inte så många kort med min kamera, de flesta är med kompisars kameror. Om de lägger upp dom på facebook lägger jag upp dom här med men hittils blir det bara de med min kamera.. :P Quarterbacken för UT var där, han spelade i LT förra året så Kirstinia kände honom och vi tog kort med honom. Rätt coolt.

Lacy skulle kolla om vi kunde komma på footballkillarnas vinst-fest efteråt men den var bara för killarna i laget. Det hade varit alkoholfritt så jag hade ju kunnat gå men det var rätt bra ändå att det inte blev av för jag var supertrött.  Vi stannade till på IHOP (International House Of Pancakes) på vägen och sen åkte vi hem. Vi åkte  till matchen 2 på dagen och kom hem typ 2 på natten. Så man kan verkligen säga att vi var borta ett tag..

Vi är State Champions! Tredje året i rad! Ja, gårdagen var helt otrolig!


Nummer 6 Ian, 42 Quinn, 53 vet jag ej och 13 Andy. Så sött att de håller varandra i handen :)

Dom springer ut genom the cavalettes

skolans maskot, så ser man Cara ta lite kort där nere i hörnet med :P

Katie, Chianne, jag och Lacy

Madison, Katie, jag

Underbara Simone och jag

Ashley, jag och Kirstinia

Slutresultatet! :D

State Champions!!!! :D

STATE CHAMPS STATE CHAMPS STATE CHAAAMPPIONS!! 3RD YEAR IN A ROW! :D:D:D:D:D
By the way, Lake Travis are State Champions for the third year in a row!
That's all I've got to say for right now, just got home and now I'm going to bed.

We are State Champs! :D

Nighty night! <3

Sweet dreams :)

Ska sova nu snart, var nyss och bakade en massa med Joy och Allison i Allisons hus. Hon har världens finaste utsikt över Lake Travis! Vi bakade rein deer cup cakes, chocolate dipped candy canes, peanut butter balls dipped in chocolate och en annan grej. Vi åt pizza och hade det skoj. Jag lägger upp bilder en annan gång.

Vi hade pep rally idag, inför STATE på lördag! Det blev lite cheerleading, cavalettes, glassätartävling, trummor, trummor, skolsången, sång, tshirtar utkastade till publiken och skolans polis utklädd till elf, hans hund också utklädd. Typ ingen alls ska gå på matchen dock, för det tar lång tid att komma dit och det kommer va kallt. Men jag vill gå, hoppas jag hittar någon som ska gå, att det inte är helt tomt där. :P Catherine påminner mig hela tiden om att jag ska fråga någon till Winter Formals. Men samtidigt säger alla att det är konstigt att fråga någon man inte känner bra. Hallå, jag känner ingen jättebra! :D Men Catherine tycker att jag bara ska fråga nån främling som jag tycker är snygg. "Lydia, I feel like you are really really pretty and that you should ask someone for formals, cuz it is a shame if a pretty girl like you don't ask anyone. You could just go up to anyone and ask them." Hehe, skulle nog ändå va lite konstigt att gå fram till en främling men kanske blir så :P

Imorgon kväll ska jag bowla igen med Cathers, hon gillar inte när jag och Simone kallar henne det så vi kallar henne det hela tiden :).

Shelby ville ha en skylt där det stod "Winter Formals?" på som hon ska använda när hon frågar en kille till dansen. På fotografin har vi några jätteroliga markers med typ bläck. De är enorma och långa och smala så jag gjorde en skylt till henne med kaligrafi, som jag nyss lärt mig :)

Jag läste ut min skolbok Fahrenheit 451 idag, den var rätt bra faktiskt.

Nu ska jag sova, nightnight! Sweet dreams <3

Confessions of a future "Bokmal"! :D

Just nu sitter jag och pluggar, US History. Jules, Helena och jag åkte till Barnes & Noble idag och köpte lite böcker. Yeey va kul det är att köpa böcker! Jag läser inte jättemycket men är kul när jag väl gör det. Jag köpte dels två tjejböcker som kompisar här gillar. De båda är av Nicholas Sparks, som skrev The Notebook som blev filmatiserad. Jag älskar den filmen så var tvungen att köpa boken. Sen köpte jag en annan som också kommer bli filmatiserad, den heter Dear John. Huvudkaraktärerna i den filmen kommer att spelas av Channing Tatum, han är helt gorgeus, och Amanda Seyfried som var jättebra i Mamma Mia. :) Jag köpte också lite mer av en klassiker, nämligen The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald. Ska bli kul att läsa alla de här böckerna. Först ska jag läsa ut min bok i engelskan Fahrenheit 451 bara, och så vill jag läsa 1984... Blir mycket läsning här! :D På Barnes & Noble köpte jag också en frappuccino, de är farligt beroendeframkallande!

Haha, vi är så roliga här i huset! I vårt neigborhood så finns det ett hus med en uppblåsbar jultomte på framsidan. Problemet med denna uppblåsbara tomte är att han alltid ramlar omkull. Så vi har skickat iväg ett anonymt brev. Eller det är inte anonymt, det är från "The Association of the Ethical Treatment of Infladable Santa Clauses". Vi skrev om att vi är bekymrade över att de har en intoxikerad jultomte på tomten, han kan uppenbart inte stå upprätt och han har tydliga språksvårigheter, det är mycket värre än lite sluddrigt tal. Han skriker saker åt förbipasserare på morgonen. Han förstör faktiskt julkänslan för oss andra, även om julen är en stressig period för honom. Vi är bekymrade över detta och vi föreslår i vårt brev behandling för denna tomte....
Haha! Vi är så roliga. Så skrev vi det riktigt formellt och allvarligt och brevet är addresserat till "Drunken Infladable Santa Owners". Det ligger i posten påväg till dom just nu! :)

Jag har lite av ett problem. Jag vill inte låta snål men Lexie frågade ju om jag ville komma på deras buss till Winter Formals, hon messade mig idag och sa att det skulle bli 55 dollar. Det känns väldigt mycket för att bara ta sig dit. Jag ska höra med Catherine om hur mycket deras buss kommer att bli, för hon frågade också om jag ville komma på deras buss. 55 dollars känns väldigt mycket, det är typ mer än en klänning. Eller folk här är väldigt rika så de spenderar typ hundratals dollars på sina klänningar, men det tänker inte jag göra. Äkta skönheter klär i allt! :D Haha det räcker med nåt enkelt för min del ;) Haha! Hur mycket kan en buss kosta egentligen?? Jag får se hur jag gör. Kanske blir Catherines och companies' buss istället, jag umgås mer med dom just nu än Lexie och company..

Imorgon är det pep rally inför State matchen på lördag! Efter skolan imorgon ska jag och Joy till Allisons hus och baka inför "partyt" vi har i dansklassen på fredag. Alla tar med sig nåt så vi tänkte göra nåt som tydligen är jättegott. Det är typ jordnötssmör doppat i choklad, eller nåt. Det låter himmelskt, om man tänker på hur gott det är med Reese's. Vi kommer typ ha party i varje klass på fredag. Förut stod min anatomilärare och gjorde frukosttacos till hela klassen. Det ser man inte så ofta i Sverige riktigt. I anatomin har vi antingen party på fredag, eller så ska vi dissikera en hjärna på fredag. Jag är nöjd antingen eller. Hjärnan låter dock lite mer intressant än fika och så. Tror jag lär mig mer av det än att käka socker och fett. Jo, jag hoppas på hjärnan, det låter riktigt kul! Och på fredag har vi halvdag. Ska bli skönt!

Jag tänkte försöka komma i säng lite tidigare ikväll, så ska nog ta en kopp grönt Yogi te (kamomill) nu och värma min warmie i micron och så kan jag sussa gott sen. :)



Ni får ha det så bra! Ta hand om er! Och ENJOY LIFE :D

<3

Jag är så nyttig!

Herregud, jag håller på att bli en amerikan i matväg!
Till lunch idag åt jag en Chick-fil-A (vilket jag gör rätt ofta), men var fortfarande hungrig så köpte en stor pizzaslize också. Och på fotografin köpte vi mat från Chick-fil-A, chicken strips, french fries, peppermint and chocolate shake with whipped cream and a cherry och lemonade till maten. Det satt gott när vi sedan åkte til parken för att ta lite bilder. Fy va gott. Och efter skolan stannade jag och Kirstinia med våran DECA grej, som vi nu måste ändra drastiskt (vi kan inte ha Starbucks, vi kan men vill inte för vi hade behövt låtsas att vi inte visste om att det startas i Arlanda och det känns inte lika kul). Vi tänkte typ en mexikansk restaurang som är sjukt god, eller kringlor. Eller det som jag gillar mest, vänta bara. Tänk om vi skulle starta upp en Universal Studios i Sverige!??! Eller typ en "Little Hollywood" med massa amerikansk mat och kläder, eller typ en mini Rodeo Drive. Såå kul!!

Iallafall, tillbaka till matämnet. Vi åkte till Paneras och åt efteråt med, jag åt en liten panini och mac n' cheese.
Snart blir det chokladkaka som Hans bakar. Jag förbereder magen inför jul! :D

Än en gång, om någon av er skickade en tidning till mig, vem är du? :P

Juste, gårdagen var trevlig. Jag och två tjejer åt burritos på ett ställe till middag och sen mötte vi upp de andra på Mozarts, ett jättemysigt kafé precis vid vattnet, med massa belysning och en farligt god strawberry cheescake och andra desserter och kaffe. Vi träffade Val och hennes pojkvän där med men dom hängde inte med till Trail of lights. Sen åkte vi alla, vi var typ 7 stycken, till the Trail of Lights vilket inte var så stort i år. Det fanns en enorm julgran som man kunde snurra under. Lite svårt att förklara men vi snurrade vi! Jag var dock mycket mer imponerad av alla fina byggnader, siluetten, fy va fint det är i Austin! Jag lägger upp lite bilder en annan gång.

Nu ska jag plugga och äta chokladkaka, ha det bäst och enjoy life! Every second of it <3

Hej

Jag sitter i datorsalen, var tvungen att stanna har efter skolan for att jobba pa min och Kirstinias DECA uppsats. Alla maste komma minst en gang innan jul, och detta ar sista tisdagen sa var tvungen. Dock ar inte Kirstinia har, hon har cheerleading tavling..

Har nagon av er skickat en tidning till mig? Jag fick hem en tidning i brevladan och jag har ingen aning vem det ar ifran :S

Sen blir det att ga hem, genom golfbanan. Sketchy!

Lucia

Idag var vi och spelade Frisbee golf med Helenas gymnastiktränare. Det var varmt och skönt ute, så det blev shorts och linne som gällde. Jag har ju en fot som är helt störd, det krävs inte mycket för att jag ska göra illa den. Så självklart råkade jag vrida den lite konstigt när jag skulle kasta en frisbee, så nu är den svullen och gör svinont. Jag tänker alltid att det går över, men jag borde nog bli lite mer noga med att göra sjukgymnastiken jag fått.
Igår vann vi med 57-12 i footballen. State nästa helg för Lake Travis! :D
Ikväll skulle det vara meteorer synliga runt klockan 10, så vi gick ut men det var helt molnigt, så det var omöjligt att se nåt. Men Helena hade sett fram emot att gå till golfbanan i mörkret och ligga ner i gräset och kolla på meteorer, så vi gick alla till golfbanan ändå, jag och Jules med våra skadade fötter. Hunter och Helena sprang runt och Dixie jagade dem.

När vi kom hem sprang Hunter in i en dörr med tån och den är kanske bruten, haha va alla ska skada fötterna!! Som en kedjereaktion här, undrar vem som är näste på tur. Juste, Helena har redan gjort illa den på gympan. Så det ser ut som att Hans blir näst upp.

Idag är det Luciadagen, jag hade tänkt fixa nåt för familjen, typ frukost på sängen för Jules och Hans, men när jag vaknade var de iväg på Hunters simtävling.  Men jag hoppas att ni alla hade en mysig Lucia och andra advent! Tänk va coolt att få spendera jul i Amerika!!!! Jag är lyckligt lottad.


En söt Lucia, kusinen Fanny för 15 år sedan <3

Anna och Anders, om ni har bilder på mina småkusin-sötisar som Lucior så får ni gärna skicka! :D

Nu ska jag sova, Nighty night! Sweet dreams! <3

Trail of Lights

Hej alla glada!
Jag har inte så mycket att skriva faktiskt, idag var det den sista matchen innan State i football, ska messa Lexie och fråga hur det gick, tror vi vann. Isåfall blir det STATE NÄSTA HELG!!! :D
Jag sov till halv ett idag, Hunter hade simtävling där han vann alla grenar! Han förbättrade sin tid i ett event med 28 sekunder! Awesome! Imorn har han en tävling igen, på UT campus. Så det ska bli skoj att se. På måndag ska jag, Grace, Katie och lite andra tjejer åka och äta middag downtown och sen gå på Trail of Lights här i Austin, ett årligt event med massa julbelysning. Tydligen har de skärt ner på det i år på grund av ekonomiska problem. Men det ska bli kul ändå!

När jag hörde av andra folk som varit utbytesstudenter att de gick upp i vikt här så tänkte jag "nej nej, det kommer inte hända mig..". Men det har det, Haha :P Jag bryr mig inte om sånt men jag diskuterade detta med Simone, och det är så sorgligt hur deras mat här verkligen är. När man går upp typ 5 kilo som jag har efter några månader här måste det vara någe skumt med maten här. Tänk att äta det år ut och år in, inte så svårt att att förstå hur de kan vara så överviktiga här. Sen hjälper det ju inte att de tar bilen vart de än ska. Man kan inte gå någonstans hur mycket man än skulle vilja. Som nyttigt snacks äter de som ett slags godis som det ska vara frukt i, chips, och sånt.



Trail of Lights något annat år.

Take Care and Enjoy Life! <3

Sweet dreams! Or should I say, have a great day!

Jag kmo nyss hem från Kirstinias hus, vi var tvugna att jobba på vår deca paper. Men  vi gjorde inget typ, vi åt takeout från pei wei, jag fick se hennes pageant klännign från den pageant hon var med i. Haha hennes mamma tyckte att jag skulle vara med i en men det är inte min grej riktigt... Och hennes fmailj är från California så hon visade massa bilder därifrån. Hennes pappa har ett skitcoolt jobb! Han var en av de första som utvecklade GPS och han jobbar med massa maskineri, utvecklar grejer för rymdskepp och utvecklade GPS-satelliterna. Han visste mycket om Europa och allt så det var kul. Visste ni att det bara är 28 st GPS-satelliter som kontrollerar hela jordens GPS system? Tänk vilken stor yta varje liten satellit måste ha kontroll över. De reser runt banan runt jorden i typ 6000 kilometer i timmen. Vissa sa han åkte typ 9-10000 km/h. Rätt coolt. Och om ett föremål med storleken av en jordnöt fast platt kolliderar med en satellit blir det värsta krashen! En jordnöt! Men om man tänker på hur snabbt de åker så förstår man. 

Vi fick som sagt inte så mycket gjort, men men. Vi ska jobba efter skolan också så vi kommer nog får ihop de 30 sidorna.  We are going to blow the judges minds! :D På presentationen tänkte vi ha på oss Starbucks kepsar, de gröna :D Sedan kan vi ju revidera pappret sen för detta var bara ett first draft., tävlingen är inte förän i januari. Så vi har tid.

Jag har kommit på ett jobb som skulle vara jättekul! Jag vill bloi läkare men vet inte vad för slags läkare, men jag kom på en grej som skulle vara kul! Jag gillar att skapa saker och vara lite kreativ, så skulle det inte vara jätteroligt att syssla med ortopedisk kirurgi!!! Typ såga, hamra och slå och fixa ryggar och knän och höfter. Och man hjälper människor, det är det bästa. Låter som ett rätt perfekt jobb. En annan sak som skulle vara kul som inkluderar lite kreativitet är att bli plastikkirurg, jag känner inte riktigt för att fixa fettsugningar och massa sånt, men låt oss säga att någon har cancer i ansiktet, så skulle jag kunna komma på en lösning att fixa ansiktet om man behövt ta bort cancern där. Eller om något anant hänt dem.

Finns ju så mycket att välja mellan, men annars kan jag ju alltid bli prinsessa :) Eller beauty queen. Hehe.

På söndag är det Lucia! Jag tänkte fira med min familj litegrann. Jag har berättat hur det går till och allt men tänkte kanske prata med Hunter och Helena om att klä oss  lite "Lucia'igt" och sjunga och ge Hans och Jules frukost på sängen.

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Nighty night! Sleep tight! Don't let the bedbugs bite you. <3

I'm having a mid-year crisis!

Oh my god, jag fick ett mejl från Explorius som handlade om hemresan, det är de sista jag vill tänka på. JAG KOM NYSS HIT!?!? Vad hände med ETT ÅR tills jag ska tillbaka till Sverige igen??? Usch jag får lite panik här. Om  halva året redan gått kommer det nästa halvåret bara flyga förbi :( Känns som att jag varit här i högst en månad. Usch jag vill inte tänka på det. Nu kommer jag inte kunna sova.

Godnatt på er <3

Lunch

Jag ar i bibblan, hatar att va har men maste idag for jag maste plugga for provet jag har nasta lektion. Historia..... Maste kunna koncentrera mig, vilket ar ratt omojligt i kafeterian dar alla pratar, hogt! :P

Alla har fragat nagon till winter formals redan. De som inte fragat nan har panik nu over vem dom ska fraga. Jag trodde inte att folk fragade andra redan, det ar en manad kvar. Men sa jag har ingen aning om vem jag kan fraga. :S

Jag fattar inte hur vadret kan svanga sa mycket har. Forst snoade det (pyttelite), igar var det 25 grader ute och imorse var det 0 grader. Hunter sager att det bara ar en kallfront, att det kommer bli varmare igen, men anda.

Nu borjar jag om 10 minuter, wish me luck!

Mat, mat, mat, mat

Jag borde läsa just nu, vi har börjat en ny bok i engelskan som vi har läxor på tills imorn, boken heter Fahrenheit 451 av Ray Bradbury.

Jag gillar inte inställningen till mat som folk har här, allt handlar om skinny, fat, skinny, fat. Känns så jobbigt att se. Finns inget mittemellan. Känns som att folk här skäms över att äta, som att de alla skäms över hur USA är känt över fetma. Vi dör om vi inte äter, folk borde inte skämmas. Lite svårt för mig att säga så bara, de har ju växt upp med den här inställningen, det är ju inte konstigt för dom. Jag förstår bara inte. Det är inte alls samma glädje till mat här som det är hemma, eller det finns ju massor med överviktiga människor här, så visst gillar de mat. Men det känns som så ångestladdat, äta för att överleva typ. Alla är inte så alls, men generellt känns det lite mer spänt med maten här. Jag kom att tänka på när min mamsi berättade om när hon och hennes kompis Suzanne tågluffade och några amerikanska killar kommenterade deras aptit, de hade aldrig sett något sånt i sitt hemland. På tal om mat, jag äter så himla onyttigt här! Är lätt gjort med allt som finns här. Vad jag ätit idag är:

Frukost: Banan (Nyttigt)
Lunch: Mac n' cheese, Gatorade
På digital photography åkte jag, Catherine och Simone och åt: Wendy's chicken nuggets och french fries
Mellanmål när jag kom hem: Varm choklad med marshmallows, Oreos, Fruit rollup, ramen

Väldigt nyttigt! Det enda som saknas idag är min dagliga dos av Cheetos, mina älskade Cheetos. Gissa vad jag ska äta till middag!? Mac n' cheese! :D Haha I love it.

Jag bjöd lite människor i skolan på Marabou-choklad för ett tag sen, folk blev som galna. De kommenterar fortfarande den. Nu är min Aladdin ask slut. Aladdin firar 70 år, fick tips av Kapten Krok (Helena) om denna sida. Rösta på eran favorit! :D

http://www.raddajulen.nu/


Ska väl börja läsa nu. Ha det bäst och njut av livet! <3

Säger bara en sak: Dunkin Donuts!

Jag har fått en ny områdespresentant! Min gamla var rätt konstig, tyckte jag och min värfamilj. Jag hörde inte av honom alls förän ett tag sen när han ringde. Men Jules och Hans har ju snackat med honom en del.. Iallafall, min nya områdesrepresentant ringde idag och bjöd oss på en julfest, blir första gången jag har nån sån utbytesstudent-grej. Ska bli intressant. Jag känner mig så elak mot de andra utbytesstudenterna här, men jag vill inte umgås med andra utbytesstudenter. :P Jag kom inte till USA för att umgås med andra européer. Roligt nog har jag typ alla utbytesstudenter i min skola i mina klasser, alla förutom två tror jag. :P Min nya områdesrepresentant, hon sa att den gamla "inte jobbade där längre". Jag undrar om han kanske inte frivilligt slutade där..

Idag har jag gjort ingenting alls. Eller det är inte sant, jag har gjort massa saker. Jag har tvättat massor, vi alla tjejer i familjen har gjort pedikyr med lite jultema. :) Helena mådde dåligt idag och igår, hon är magsjuk stackarn. Hunter och jag gick till golfbanan precis vid oss och sköt iväg lite bollar. Alla är typ galna i golf här, massor med golfbanor i närheten. Sen har jag ätit massa choklad och massa annat. Mina smaklökar verkar ha ändrats helt. I Aladdin-chokladen tycker jag om alla dom smakerna jag inte gillade innan! Det vill säga de mörka och de med typ likör och sånt i, typ ägglikören, gud va god! Och alla jag gillade innan, det vill säga de ljusa chokladbitarna, de känns inte så speciella. Vilken är din favorit?

Jag är helt förälskad i Dunkin Donuts! Guds gåva till smaklökarna!

Vill ha! Alla är slut haha.

Gölfen idag. Lägg märke till min gyllene swing! :P

Ska sova nu, skola imorn! :)
Nighty night! Sleep tight! Don't let the bedbugs bite!
<3

Helg

Det snöade idag. Alla i skolan blev som tokiga, även om det bara var pyttelite. De var helt överlyckliga över snön, på bussen öppnade de upp alla fönster, vilket var kallt. Alla klasser utom våran sprang ut i snön, som smälte innan den nådde marken. Jag tycker det är riktigt kallt! Alla säger "You're Swedish! You're not supposed to think this is cold! Doesn't it snow like all year long there?". Jo, det är betydligt kallare i Sverige men skillnaden är att vid den här temperaturen har vi alla jackor på oss i Sverige. Vissa här går runt i shorts och t-shirt och små sandaler fortfarande. Galningar! :D

Jag har öppnat en Aladdin-choklad jag fick av farmor och farfar. Gud så gott det var :) Jag berättade om körsbärslikören som typ ingen gillar, jag tycker inte om den heller, den blir alltid kvar till sist. Dom ville alla smaka och älskade den, det var den första som tog slut. Lite roligt det där.

Jag ska baka lussebullar nån gång i helgen tänkte jag. Har du några förslag på nåt svenskt julgott som jag bara inte kan missa att baka/laga till min familia americana? Är glad för förslag :)

Ha en underbar helg! Njut av den svenska kylan och tänd ljus på andra advent och njut av lussebullarna, och LIVET! <3




Grattis alla Lydior! :)

Idag är de Lydiornas dag :) Alla här i Amerikatt får världens konstigaste min när jag nämner namnsdagar. De tycker det låter som den skummaste idén någonsin.

På nyheterna hör man att det är typ 25% chans att det ska komma en halv inch (ca en centimeter) snö här imorgon. De har inte haft snö här på tre år, så på nyheterna snackar dom om snön i typ en halvtimme. Så roliga deras nyheter är! Nu om snön säger de till exempel:

"Många människor köper mer mjölk och bröd och soppa nu när det kanske kommer snöa. Se till att täcka era växter med filtar så att de inte dör (????), och låt hundarna sova inomhus och inte på golvet, och knacka på era bilhuvar periodiskt så att några katter inte kryper in och motorerna blir kalla så att katterna fryser ihjäl (Vi snackade om att ta skift i natt och turas om att gå upp och knacka på huven). Packa in era rör med plast så att de inte fryser, låt vattnet droppa litegrann hela natten så att de inte fryser. (Visar en tecknad bild för barn med snö) Så här kanske det kommer se ut imorgon fredag! Winter Wonderland! Snöstorm! Det kommer kanske falla ner snö från himlen ner mot marken som så småningom blir till vatten (kallas regn om det är vatten tror jag...)."

Haha tycker det hela är väldigt roligt, satt och garvade ihjäl mig åt nyheterna. Tänk va de är glada att få snö, medan vi i Sverige inte riktigt har såna entusiastiska halvtimmes-långa nyheter om en centimeters snö. Vi borde vara lika glada i Sveirige över våran snö, för vissa är detta en once in a life time experience. Så nästa gång det snöar, var glad! :D

Juste, imorn har vi halvdag i skolan, jag slutar 12:45, för att det kanske ska snöa. Hunter berättade att när det blir frost på bilrutorna här (vilket det inte blir så ofta) så får folk typ panik och vet inte vad de ska göra. De äger inga bilskrapor utan sätter bara på vindrutetorkarna.

Idag efter skolan stannade jag och Kirstinia och skulle jobba på vårt 30-sidors papper i DECA, det var ganska svårt att börja utan hjälp så vi sprang runt i den tomma skolan och letade efter business läraren. Vi hittade henne till slut och hon hjälpte oss. Det hela kommer bli så kul! Jag tänkte att jag kunde göra som en statistisk undersökning för människor i Sverige som man kan presentera inför domarna som stöd för att idén skulle funka. Min lärare gillade idén. Jag längtar! Jag och Kirstinia kommer ha på oss jättesöta kläder på presentationen och varsin Starbucks hatt! Vår lärare sa att utseendet och hur man presenterar är jätteviktigt. Kanske inte utseendet men hur man bär upp sig.

Nu ska jag få lite beauty sleep, är en zombie varje morgon. Nighty night all you swedies! <3

Hejsan hallå alla kära!

Idag har jag varit rätt trött, jag ställde klockan på 6 för jag behövde göra mina läxor som jag inte gjorde igår kväll men som vanligt vaknade jag inte utan stängde av klockan i sömnen så Hans fick väcka mig. Blev typ en kvart till att göra iordning mig och så, great! Igår gick jag på tjejerna i skolans basketmatch. Jag vill gå på grabbarnas med men går nog på hemmamatcher isåfall. Snart är det State som gäller i football!! Go LT!

En kompis till mig var i White Sands, New Mexiko på lovet. Han berättade om det och jag tyckte det lät jättecoolt och sa att han skulle ha tagit med sig sand hem. White Sands är en enorm natural park med vit sand. Iallafall, idag på lektionen när vi hade story time (han och jag sitter alltid på golvet och pratar istället. Story time är tråkigt!!!) säger han att han tagit med nåt till mig och efter klassen ger han mig en liten glasgrej typ, liten rund sak med en kork i fylld med sand från White sands. Tyckte det var lite gulligt.

Att ta skolbussen är inte kul, idag satt killarna som vanligt och rankade tjejer utanför bussen från ett till tio och skrek det efter dem, snällt! Och så snackar de alltid om varandras mammor och säger dumma smöriga saker som "Lydia, if your mom looks anything like you she must be at least a 10." Vad svarar man på de? Haha.

Måste säga ännu en gång, jag är så exalterad inför winter formals!! Det kommer bli så kul! Måste bara hitta nån grabb att fråga med. Och så blir det shoppa klänning med Catherine eller Lexie och company..

Här är en liten film från Thanksgiving om ni vill se, Jules som gjort den.. :) Vår familj är de elaka clownerna, ifall ni undrade. :P

Nu är de middag snart, ha det bäst och lev livet!
<3

Lunch, ar i bibblan

Jag har lunch nu, ville kolla mejlen lite. Ar lite beroende av att kolla mejlen tror jag.. Anyway, jag ska ga ner till kafeterian snart och ata lite Mac 'n' cheese. Ska bli mumsigt!

Det ar iskallt inne i skolan, jag fryser ihjal! De har ACn pa aven om det ar iskallt ute. Pa nyheterna sa de att det skulle snoa idag. SNO? I Texas!? Jag tyckte inte riktigt att det var sa kallt att det skulle kunna komma sno, inte heller gjorde Hans.

Om 3 veckor ar det jullov! Vi skulle aka skidor nagonstans men min kara vardmor slet av en sena i tan typ sa hon kan inte riktigt ga, tror inte hon kan aka skidor da heller. Vi snackade om att aka till Washington DC istallet, skulle va grymt kul!

Efter jul ar det Winter formals, en dans da tjejerna fragar killarna som date. Inte alla tjejer gar med killar men far se om jag fragar nan, och vem isafall... Men det blir nog riktigt kul! Maste kopa klanning och sant forst!

Eftersom jag missade Homecoming, som forresten inte ar stort har, ar jag saa excited for formals!!

Jag ska ga ner till kafeterian och ata lite nu. Ha det bast! <3


The song that (literally!) never ends...

Jag har en låt fast på hjärnan. Hans sjöng på den och nu är den helt fastklistrad i huvvet på mig. En barn sång jutan mening eller nåt men jag kan inte få ur den! Jag kan inte skriva ut alla lyrics för de är oändliga men den går såhär:

This is the song that never ends
Yes it goes on and on my friends
Some people started singing it, not knowing what it was
Now they'll continue singing it forever just because

This is the song that never ends
Yes it goes on and on my friends
Some people started singing it, not knowing what it was
Now they'll continue singing it forever just because

This is the song that never ends
Yes it goes on and on my friends
Some people started singing it, not knowing what it was
Now they'll continue singing it forever just because

This is the song that never ends
Yes it goes on and on my friends
Some people started singing it, not knowing what it was
Now they'll continue singing it forever just because..................................................................


Jag ska sova nu, skola imorgon. Ha det bäst! Kollar ni upp låten kommer den fastna i era hjärnor också, lovar. ;)
XOXO <3

RSS 2.0